Lifestyle

Alimente care nu sunt lactate si sunt bogate în calciu

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimente care nu sunt lactate si sunt bogate în calciu

Corpul nostru are nevoie de calciu nu numai pentru oase și dinți puternici, ci și pentru menținerea performanței musculare, extinderea și contractarea vaselor de sânge, reglarea sistemului nervos și secretarea hormonilor și enzimelor. Și iată sursele de calciu care se găsește în cantități mari, mari.

Necesarul zilnic al unui adult pentru „lapte” este de 1.000 mg pe zi, ceea ce înseamnă puțin mai mult de 3 pahare de lapte cu un conținut de grăsime de 3,2%. Dar dacă ești vegan sau intolerant la lactoză sau pur și simplu nu-ți place gustul produselor lactate?

Nu vă concentrați doar pe lapte pentru a vă asigura un nivel adecvat de calciu în corpul dumneavoastră – există multe surse de calciu care nu conțin lapte și care au un conținut ridicat de calciu.

Varza are 210 mg de calciu la 100 g

Pe lângă faptul că varza conține aproape un sfert din aportul zilnic de calciu, acest oligoelement este aproape complet absorbit din acesta, indiferent de forma în care mănânci varză. De exemplu, spanacul, care conține aproximativ 100 mg de calciu la 100 de grame de alimente, nu este atât de bine absorbit de organism datorită conținutului său de acid oxalic.

Verza este de asemenea, unul dintre deținătorii de recorduri pentru vitamina K, care este benefică pentru frumusețea și sănătatea pielii, ceea ce crește rezistența pereților vasculari. De asemenea, este bogat în vitamina C, care reduce fragilitatea și ajută la păstrarea integrității vaselor de sânge. Verdurile de col pot fi adăugate la o salată, presărate cu suc de lămâie sau aburite sau prăjite cu ulei de măsline și usturoi.

Broccoli contine 47 mg la 100 g

Broccoli conține calciu și o cantitate imensă de vitamina K, care ajută la fixarea calciului în oase. În plus, broccoli conține de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. Și cercetările au arătat că, datorită conținutului său ridicat de sulforafan, această plantă cruciferă are puternice proprietăți antibacteriene și anticanceroase.

Pentru a evita distrugerea mirozinazei, care este necesară pentru producerea de sulforaphane, se recomandă să se aburească broccoli sau să se consume crud.

Smochine uscate contin  150 mg de calciu

Smochinele uscate conțin cantități egale de calciu și magneziu, care sunt implicate în majoritatea reacțiilor metabolice și sunt necesare pentru menținerea funcției musculare și a ritmului cardiac constant. Smochinele ajută și intestinele datorită conținutului ridicat de fibre: de exemplu, un smochin uscat oferă două grame de fibre, ceea ce reprezintă 20% din valoarea zilnică recomandată.

Fasole alba are 100 mg de calcliu

Fasolea albă simplă are o valoare incredibilă, cu 10% din necesarul zilnic de calciu pe porție, împreună cu folat, magneziu, potasiu, fier și cupru. Fasolea primește, de asemenea, o doză bună de fibre și proteine.

De asemenea, se crede că consumul de leguminoase poate reduce riscul de cancer intestinal cu până la 30%. Fasolea este un produs versatil care ar trebui să fie cu siguranță inclus în dieta dvs., adăugându-se la salate, supe și, de asemenea, folosind în sosuri pentru paste.

Rucola

Rucola oferă mai mult de 15% din valoarea zilnică necesară a calciului, plus că totul este bogat în vitaminele A, C, K, acid folic și magneziu. Sistemul imunitar este întărit odată cu acestea, iar riscul de răceli este redus. Rucola este excelentă ca un plus la salatele de vară sau ca bază pentru pesto. Alternativ, încercați să faceți o salată verde cu un amestec de spanac, varză și rucola, condimentați cu ulei de susan pentru o super salată plină de calciu.

 

 

Tags:
Adauga un comentariu