Culinar

Alimentele care elimină toxinele din plămâni

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimentele care elimină toxinele din plămâni

Alimentele care elimină toxinele din plămâni. Curăţarea pulmonară include, în primul rând, schimbări în dieta. Un regim alimentar sănătos încurajează mecanismele naturale de curăţare ale corpului şi stimulează sistemul imunitar. Iată care sunt cele mai bune alimente care ajuta la eliminarea toxinelor din plămâni şi tratează infecţiile respiratorii:

1. Ardei iute

Iuţeala ardeilor poate curăţa mucusul din plămâni. De aceea, nasul curge atunci când mâncaţi alimente picante. De vină este capsaicina, arma cu care planta se apăra de dăunători. Atunci când ingeram ardei iute, capsaicina produce o senzaţie de arsură la contactul cu ţesuturile corporale. Ea ne aduce lacrimi în ochi, ne face să ne curgă nasul şi să simim ca gura ne ia foc.

Capsaicina irita mucoasele plămânilor şi afectează mucusul şi tarul în acelaşi mod, ceea ce determina corpul să le elimine rapid. În plus ajuta şi la eliminarea virusurilor, bacteriilor şi fungilor.

2. Apa

Cel mai bun mecanism de curăţare este apa. Evitaţi cafeaua, sucurile sau alcoolul şi beţi apă curată. Cheia pentru o sănătate excelentă este o bună hidratare, deoarece accelerează procesul de detoxifiere.

3. Ceapă

Este bogată în substanţe nutritive. Ceapă poate lupta cu multe boli, cum ar fi unele infecţii pulmonare, şi ajuta, de asemenea, la subţierea mucusului şi la eliminarea toxinelor.

Alimentele care elimină toxinele din plămâni

4. Ghimbirul

Ceaiul de rădăcină de ghimbir amestecat cu lămâie ajuta la îmbunătăţirea respiraţiei şi încurajează eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Puteţi opta pentru o baie în care să adăugaţi ghimbir pudră. Pregătiţi această baie şi bucuraţi-vă de ea pentru cel puţin douăzeci de minute. Aceasta va deschide porii şi vă va face să transpiraţi, ceea ce va duce la eliminarea anumitor toxine. Aburul inhalat intra pe căile respiratorii şi ajuta la purificarea plămânilor.

Mănâncă o bucată mică de ghimbir la fiecare masă, iar aceasta va îmbunătăţi nu numai digestia, dar va ajuta şi la purificarea corpului.

5. Lumânărica

Ceaiul de lumânărica îi ajută pe cei cu plămâni contaminaţi – un caz comun pentru fumători. Fiţi atenţi, deoarece perii mici de pe frunze pot avea efecte perturbatoare dacă îi absorbiţi.

6. Plămânărica (mierea ursului)

Proprietăţile terapeutice ale acestei plante se datorează conţinutului de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) şi de vitamina C, caroten şi săruri minerale bogate în mangneziu.

Toate acestea exercita asupra organismului uman o acţiune diuretică, emolienta, antiinflamatoare, reconstituanta, cicatrizanta, antidiareica, analgezica, fiind în acelaşi timp şi un bun expectorant şi antispastic bronhic.

Frunzele de plămânărica sunt considerate un remediu natural, în tratarea şi vindecarea afecţiunilor cailor respiratorii, deoarece calmează tusea, răguşeala şi reglează expectoraţia.

7. Lobelia

Este o plantă extrem de utilă, care a fost folosită de secole pentru a ajuta la sănătatea cailor respiratorii. Lobelia conţine un alcaloid numit lobeline, care acţionează ca un expectorant, curata plămânii de mucus şi congestie. De asemenea, ajuta la deschiderea cailor respiratorii şi promovează respiraţia profundă.

8. Rădăcina Osha

Creşte circulaţia sângelui în plămâni, ceea ce este benefic pentru gestionarea emfizemului, pneumoniei, astmului şi alergiilor. De asemenea, estebbronhodilatatoare, crescând capacitatea plămânilor de a utiliza oxigenul.

Adauga un comentariu