National

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Încercăm să prevenim carantinarea oraşului”

Publicat: 14 mart. 2021
Alin Stoica, prefectul Bucureștiului
Alin Stoica, prefectul Bucureștiului

Noul prefect al Capitalei, Alin Stoica, a declarat duminică, la Antena 3, că „zilele următoare” vrea să aibă o discuție cu „DSP și alți factori” pentru a stabili dacă este nevoie de noi restricții în București pentru a evita carantinarea municipiului. Rata de incidență în București raportată duminică a fost de 3,98 cazuri / 1.000 de locuitori. Carantina se instituie la 6 cazuri/1.000 de locuitori.

„Încercăm să prevenim carantinarea oraşului. Zilele următoare vom discuta cu DSP şi alţi factori să vedem dacă se impun măsuri. Nu am pragatit un set de măsuri, ne vom uita pe date şi dacă setul de date arata că ne îndreptăm spre carantinare, să vedem ce măsuri am putea lua care să prevină ajungerea acolo.
Nu este vorba despre închiderea şcolilor, nimeni n-a discutat despre asta. Nu a venit către mine propunerea cu închiderea mall-urilor.
Ar trebuie să avem o discuţie cu autorităţile din Ilfov să ne pregătim împreună. Dacă luăm măsuri doar în Bucureşti e posibil să nu fie neapărat eficiente dacă Ilfov nu ia aceleaşi măsuri. E posibil să fie măsuri pe regiune, dar propunerile vor veni de la ISU şi DSP.
Măsura carantinarii nu e luat de prefect, e aplicată când este propusă de ISU. Vreau să discut cu toate autorităţile. Da, una din discuţii este dacă împreună cu Ilfov putem lua măsuri împreună.
Nu am pregătit o serie de măsuri. Măsurile pe care urmează să le discutăm le vom discuta împreună cu specialiştii”, a declarat prefectul la Antena 3.

Adauga un comentariu