Prima pagină » Actualitate » Alo, Guvernul! Ei sunt şmecherii care se îmbogăţesc pe spatele tragediei
Alo, Guvernul! Ei sunt şmecherii care se îmbogăţesc pe spatele tragediei

Alo, Guvernul! Ei sunt şmecherii care se îmbogăţesc pe spatele tragediei

25 mart. 2020, 08:33,
în Actualitate

Pandemia care a lovit România are şi părţi bune! Unii afacerişti se îmbogăţesc pe spatele romanilor. Preţul unor medicamente şi a dezifenctantilor a explodat în ultima perioadă, iar Guvernul nu are nicio reacţie.

Preţul la spirtul Mona a crescut fulminos

În plină pandemie, doi oameni de afaceri s-au gândit că pot profita de haos. În acest fel, fraţii Micula au scumpit nejustificat preţul la spirt. Concret, dacă pe data de 3 martie o sticlă de spirt Mona costa 4.86 de lei, pe data de 19 martie aceeaşi sticlă, acelaşi producător dar un preţ de 8.5 lei. Este incredibil cum unii oameni de afaceri vor să se îmbogăţească pe spinarea oamenilor aflaţi într-o situaţie limita.

Pe 19 martie 2020, acelaşi distribuitor SC Transilvania General Import Export SRL, al aceluiaşi producător, SC Scandic Distilleries SA, al aceluiaşi concern al fraţilor Micula, vine în magazinele din România cu alte preţuri pentru spirtul Mona.

Sticluţa la jumătate de litru de alcool sanitar Mona nu mai costa nici 4, 86 de lei, ci 8,50 de lei.

Cu 3,46 de lei mai mult.

Cu tot cu TVA, aceeaşi sticlă de alcool sanitar Mona, la 0,5 litri, cu concentraţie de 70% etanol, nu mai costa 5,78 de lei. Era deja 10,115 lei la distribuitor.

Cu 75% mai mult. Aproape dublu.

Pe factură apare scris cu pixul şi cu semnătură chiar un preţ mai mare.

13,50 lei pentru sticluţa de jumătate de litru care era 4,86 de lei.

Creştere de 177%.

Pentru sticluţa mai mică, de 0,2 litri, preţul sărise în doar 24 de ore la 8,50 de lei de la 5,50 de lei.

Asta în condiţiile în care alcoolul sanitar fusese deja îmbuteliat. Sticluţa mică pe 14 martie 2020, şi sticluţa mare pe 16 martie 2020. Aşa cum scrie şi pe ele.

Furnizorul şi producătorul – acelaşi- mărise preţul chiar şi după emiterea facturii, moment care se petrecuse cu o zi înainte, pe 18 martie 2020.

Guvernul doarme liniştit, afacerea merge bine.

În aceste situaţii, reacţia Guvernului Orban este absolut incredibilă! Lui Ludovic Orban pare să nu îi pese de acest lucru, lăsând lucrurile la voia întâmplării. Deşi în situaţia decretării Stării de Urgenţă, în documentul semnat specifică clar faptul că se pot plafona unele preţuri, până acum nu s-a văzut nicio măsură luată în acest sens.

Cine sunt fraţii Micula! Datori vânduţi la stat

Fraţii Micula sunt doi oameni de afaceri romani care produc, printre altele şi sucuri carbogazoase. Firma care se afla în spatele brandului Mona (SCANDIC DISTILLERIES SA)are o cifră de afaceri, pe 2018 de 93 909 552 lei, dar cu datorii de, atenţie, 197 585 534 de lei. Sunt multe firme care se afla în aceeaşi situaţie. Guvernul ar trebui să introducă o taxă de solidaritate tuturor celor care profită de situaţia limită în care se afla România.

sursă foto

 

Drept la replică:

România traversează o situație critică în contextul evoluției imprevizibile a pandemiei generate de COVID – 19, fapt ce determină toți producătorii de materiale sanitare (inclusiv pe noi), să-și concentreze toate eforturile și resursele pentru a crește producția de alcool sanitar, pe termen lung.

Pentru adaptarea la această situație fără precedent, societatea Scandic Distilleries este nevoită să facă față obstacolelor care duc la fluctuațiile de preț, cauzate de următorii factori:

  • Creșterea semnificativă a prețului materiilor prime pentru ambalare (flacoane, capace PET și folie polietilena termocontractibila)
  • Creșterea prețului materiilor prime folosite în producția alcoolului sanitar, precum și al făinii utilizate în procesul de obținere al alcoolului etilic, mai ales că majoritatea acestor materii prime provin din țări afectate şi ele de pandemia COVID-19, unde furnizorii au aplicat măriri ale preturilor. La toate acestea se adaugă creșterea prețurilor de transport şi devalorizarea substanțială a leului din ultima perioadă.
  • Suplimentarea resurselor necesare producției, a personalului, a utilităților și echipamentelor necesare asigurării logisticii și fluxului tehnologic.
  • Acomodarea angajaților cu noile condiții de muncă pe timp de pandemie, proces ce implică costuri sociale legate de siguranța acestora, prin asigurarea echipamentelor de protecție și suportarea cheltuielilor transportului individual.

Luând în considerare că alcoolul sanitar Mona este un produs de cea mai bună calitate, ce îndeplinește criteriile unui biocid și are atestările aferente, depunem toate eforturile să menținem prețul de producție la cel mai jos prag care să asigure, totodată, parametrii de eficiență, având în vedere că practicăm printre cele mai mici prețuri din piață. Din calculele noastre, estimam ca un procent reprezentativ de 30-50% din prețul de vanzare se întoarce, direct sau indirect, la stat. În același timp, trebuie sa mentionam ca prețul de vânzare practicat de comercianți este stabilit liber de fiecare în parte și nu-l putem influența în niciun fel.

Știm că discutăm despre un produs esențial, în primul rând pentru spitale, astfel, vă putem confirma că sprijinim printr-o serie de sponsorizări eforturile cadrelor medicale în aceste momente critice, în care pandemia cu Covid-19 pune întreaga societate într-o luptă contra-cronometru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`