Local

Acest tânăr ameninţă că dă coronavirus la toţi pentru că e…”șmecherul Iașului” – VIDEO

Publicat: 28 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acest tânăr ameninţă că dă coronavirus la toţi pentru că e...șmecherul Iașului - VIDEO

Scene reprobabile într-un hipermarket din Iaşi. Un tânăr de etnie rromă ameninţa angajaţii unui hipermarket că le da coronavirus. Gestul lui este unul extrem de necugetat dar şi cu iz penal. Deşi angajaţii magazinului îi explica tânărului că nu are voie să filmeze, acestuia nu îi pasa pentru că este… ”smecherul Iasului’.

Am corona! Vă dau la toată lumea pentru că am de unde

Într-un alt filmuleţ postat pe o reţea de socializare chiar de tânăr, acesta le explica angajaţilor magazinului ca el are de unde da corona:

‘Vreti corona? Am de unde să vă dau corona! Să moară copiii mei că am de unde să vă dau” menţionează tânărul. Cel mai probabil este o glumă proastă făcută de tânăr, dar comportamentul acesta ar trebui evitat în asemenea momente.

Alo, poliţia!? Gestul tânărului ar trebui pedepsit

Poliţia ar trebui să se sesizeze şi da îl dea pe tânăr ca drept exemplu. Nu este normal comportamentul tânărului care poate fi încadrat şi în speţă penală. Astfel de manifestări ar trebui să înceteze, iar oamenii legii trebuie să acţioneze în conformitate.

Conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal vizând zădărnicirea combaterii bolilor și falsul în declarații, astfel:

Art. 326

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

Adauga un comentariu