Alocatii copii, marite din aprilie 2019. Cand intra alocatia pe card

Alocatii copii, marite din aprilie 2019. Cand intra alocatia pe card

15 apr. 2019, 12:16
BZI.ro, în Fun
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:88155;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Alocatii copii marite 2019. Alocatiile de stat pentru copii au fost majorate de 1 la aprilie. In fiecare luna, alocatiile intra pe card in acelasi interval, exceptie facand doar cazurile speciale, de exemplu sarbatorile, cand se poate intampla ca plata sa se faca mai devreme. 

Alocatii copii marite 2019.  Incepand de la 1 aprilie, alocatiile copiilor de pana la doi ani s-au majorat de la 200 de lei, cat este valoarea lor in prezent, la 300 de lei pe luna, iar copiii cu varsta de pana la 18 ani vor primi 150 de lei pe luna, fata de cei 84 de lei pe care ii primesc in prezent. De asemenea, tot 300 de lei vor primi si copiii sau tinerii cu handicap cu varsta de pana la 18 ani.

Alocatia marita. Cand intra alocatia pe card 2019

Alocatia marita in 2019 va intra incepand cu luna mai, cand se platesc alocatiile de stat pentru copii aferente lunii aprilie 2019. 

Cand intra alocatia pe card

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

In cazul in care a fost specificata plata pe card, alocatiile intra incepand cu data de 10 a fiecarei luni, plata fiind facuta pentru luna aferenta. 

In situatia in care , dupa stabilirea dreptului la alocatia de stat pentru copii, reprezentantul legal opteaza pentru o alta forma de plata, acesta comunica in scris.

Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare

Pentru solicitarea si primirea drepturilor restante, reprezentantul legal, depune o cerere in acest sens;

Reprezentantul legal este obligat sa comunice in scris orice modificare intervenita, de natura sa determine incetarea, suspendarea sau modificarea platii drepturilor de alocatie de stat pentru copii, in termen de 15 zile de la aparitia acesteia;

Alocatie pentru copil. Cine poate beneficia?

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata dreptului se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Copiii in varsta de pana la 18 ani sau peste 18 ani daca frecventeaza cursurile scolare pana la terminarea acestora fara intrerupere.

Valoare alocatii marite 2019

300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0 – 2 ani;  
150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 -18 ani;
300 lei pentru copiii cu handicap cu varsta cuprinsa intre 0 -18 ani;

Acte necesare alocatie copil: 
   
  –  cerere tip
    –    acte de identitate parinti (copie si original)
    –    certificat nastere copil (copie si original)
    –    certificat de casatorie (copie si original)
    –    extras de cont in original cu semnatura si stampila bancii  pe numele titularului alocatiei (daca se doreste plata in cont)
Dupa caz ( acte in copie+originale):
    –    livretul de familie
    –    hotararea judecatoreasca de incredintare a copilului in caz de divort
    –    hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei
    –    hotararea judecatoreasca de incuviintare a adoptiei
    –    actul de deces al unuia dintre parinti
    –    certificatul de incadrare al copilului intr-un grad de handicap, in situatia in care copilul este declarat cu handicap
    –    alte situatii.

Plata indemnizatiei de crestere sau a alocatiilor pentru copii

Sesizarile ce au ca obiect calculul si plata drepturilor la indemnizatie crestere copil, alocatie de stat pentru copil, respectiv  stimulentul de insertie, sunt de competenta Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala a Municipiului Bucuresti sau a primariilor din localitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *