National

Alocațiile nu se dublează! Ludovic Orban: Nu avem cum

Publicat: 19 iul. 2020
Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti
Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti

Deși CCR a decis dublarea alocațiilor, premierul Ludovic Orban susține că nu sunt bani la buget pentru o astfel de majorare. Spre nemulțumirea părinților, alocațiile vor crește cu doar 15 %

Alocațiile nu se dublează. Orban: „Sincer vă spun că nu avem posiblitatea”
Premierul Ludovic Orban susține că în două săptămâniv a fi soluționată problema alocațiilor, însă românii nu ar trebui să se aștepte la o dublare, pentru că nu sunt bani la buget. Mai mult, în momentul în care legea a fost adoptată, sursele de bani pentru această modificare nu erau prevăzute.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Prim ministrul a mai precizat că guvernul pe care îl conduce își dorește sp majoreze alocațiile și chiar să ajungă la o dublare, însă acest lucru trebuie să se facă treptat. Creșterea alocațiilor pentru copii va fi una constantă, fiind foarte puțin probabil ca aceasta să poată fi făcută deodată.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

Vă reamintim că miercuri, Curtea Constituțională a decis să respingă sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevedea intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Ce înseamnă dublarea alocațiilor
Astfel, 600 de lei vor fi destinați copiilor cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și alte 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Comentarii
  • Bine ca s-au quintriplat furturile acolo se poate orcand, oricat …totul e sa fii lepra galbena care are porotectie prin protocoale cu noua securitate. Bravo celor care v-au votat ….stiti voi „Sa traiti bine”

  • Oare in tara asta nu sunt oameni capabili,care sa vina la guvernare?Nu stiu de ce,daca recunosc ca nu pot, de ce nu pleaca,mai ales ca nu sunt alesi prin vot popular.Cand nu poti face ceva,stai deoparte,de ce ocupi locul,sa mi fii si platit din bani publici?Stau tot felul de catzari,grindari, turcane,liftiere,chelneri,gropari,tepari,etc. Pensiile chiar erau prevazute in buget,tocmai de guvern,care si-a asumat pe propria raspundere,singura data in 31 de ani,deci au avut si sursa de finantare,ca altfel nu se putea.A fost trecuta de acesti milogi pentru a fi la guvernare,inseland atat parlamentul,cat si intreaga populatie.Se gasesec bani pentru inarmare,nu stiu impotriva cui,pentru ca acum toti se lupta cu coronavirusul.Au dat 4 miliarde pentru niste rachete,in avans,din decembrie 2019,acum iar vor sa dea tot pentru armata.Probabil, de asta au scos armata in strada sa lupte cu covidul,nu mai trebuie vaccin.Sa zboare acesti neputiinciosi,betivani si netrebnici,cat mai repede,care nu stiu sa respecte legile tarii.

  • @Anonim vezi ca daca te supraincarci (de la supt sau mancat – ti-a mai explicat odata cineva) ramane voma galbena fara unicul aparator – doamne fereste …. si atunci cine o sa mi behaie in cor cu Dulapu’ peeeseeedee. Nemaivorbind de faptul ca PSD-ul e demult la blat cu PNL-ul deci ai grija pe cine injuri ca-ti pierzi si bruma de bani din care supravietuiesti ca rezistoid platit. SUCCESURI hidrocefalule

  • aveti deplina dreptate dle premier copii trebuie sa inteleaga caNUSUNT BANI SI PENTRU EI ,SA MANANCE SI EI TREPTAT,SA SE INCALTE TREPTAT,EVENTUAL DIN ALOCATIA GENEROASAPARINTII SA-I CUMPERE PE RAND CATE UN PANTOFIORCA DE DE UNDE BANI NU-I ASANICI PENTRU PENSIILE CELOR CARE AU MUNCIT PE BUNE IN ROMANIA NU AVETI BANI,VA INTREB PUBLIC PENTRU SALARIILE VOASTRE AVETI,PENTRU ANGAJATII CLIENTELARI DE LUX AVETI?CINEVA CARE SIGUR NU VA VOTA NICIODATA PNL

Adauga un comentariu