Local

Alte 4.400 de vaccin antigripal, distribuite la Iaşi de Ministerul Sănătăţii

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alte 4.400 de vaccin antigripal distribuite la Iaşi de Ministerul Sănătăţii
Reamintim că în data de 11 noiembrie 2021, au ajuns la Iași 18.308 doze, reprezentând a patra tranşă de vaccin antigripal

Astăzi, 29 septembrie 2020, Ministerul Sănătăţii a distribuit alte 4.400 doze de vaccin antigripal, la Iaşi. Autoritățile au anunțat că, deși se focusează în acțiunile în lupta cu coronavirus, anul acesta au reușit distribuția, din timp, de aprovizionare a vaccinului gripal pentru demararea imunizării.

Vaxigrip, un nou vaccin antigripal, va fi administrat bebelușilor

În lunile ce urmează, bebelușii cu vârste cuprinse între trei luni și trei ani vor fi imunizați. Vaxigrip, un vaccin antigripal, achiziționat de Ministerul Sănătății, va fi distribuit către medicii de familie. Este primul an în care acest vaccin este distribuit gratuit de către autorități. Medicii spun că gripa încă omoară și recomandă părinților să-și vaccineze copiii

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a venit cu o noutate. Bebelușii cu vârste cuprinse între trei luni și trei ani vor fi imunizați. Aceștia vor fi vaccinați cu Vaxigrip, un vaccin antigripal, oferit copiilor pentru prima dată, gratuit, prin campania de vaccinare antigripală. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Iași spun că Vaxigrip va fi adus în Iași în următoarele tranșe de vaccinuri. Până acum, Ministerul Sănătății a distribuit către DSP Iași prima tranșă de vaccinuri ce constă în 15.600 de doze, acestea urmând a fi livrate cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare, în vederea începerii imunizării persoanelor care fac parte din grupurile de risc. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației de risc.

Reprezentanții DSP Iași: „Nu știm încă totalul de doze de vaccin care va fi distribuit către Iași, în tranșele ce urmează”

Ministerul Sănătății a achiziționat un nou tip de vaccin pentru imunizarea bebelușilor. Este primul an în care ieșenii își vor putea vaccina antigripal copiii cu Vaxigrip, un vaccin care se găsește în farmacii la prețul de 55 de lei. Noutatea este că anul acesta vaccinul va fi găsit la medicul de familie, iar părinții nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru imunizarea celui mic cu Vaxigrip.

„Am primit prima tranșă de vaccinuri care vor fi administrate, în această perioadă, copiilor cu vârstele cuprinse între trei și cinci ani, gravidelor, cadrelor medicale, adulților și copiilor din centrele sociale. Cele 15.600 de doze venite în prima tranșă vor fi administrate persoanelor care fac parte din categoria de risc. Nu știm încă totalul de doze de vaccin antigripal care va fi distribuit către Iași în tranșele ce urmează, dar vom mai primi, cu siguranță, în lunile octombrie și noiembrie. Anul acesta, pentru prima dată, Ministerul Sănătății a achiziționat Vaxigrip, un vaccin antigripal pentru copiii cu vârste cuprinse între trei luni și trei ani, pentru imunizare”, spun reprezentanții DSP Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Anul acesta, vaccinul va acoperi toate cele patru tulpini ale virusului gripal care circulă acum”

Vaccinul antigripal achiziționat de către Ministerul Sănătății pentru sezonul 2020-2021 va acoperi toate cele patru tulpini ale virusului gripal care circulă acum. În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și batrânii instituționalizați, personalul medical, precum și gravidele.

„Anul acesta, vaccinul va acoperi toate cele patru tulpini ale virusului gripal care circulă acum și sperăm la o imunizare cât mai eficientă a populației, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Vaccinul este foarte eficient și apără organismul persoanei care-l face. Dar, pentru a nu avea o eventuală epidemie, trebuie ca 80% din populație să se vaccineze. Numai în aceste condiții putem spune ca avem o populație protejată”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Anul trecut, medicii spuneau că a circulat o tulpină a virusului gripal foarte puternică și s-a înregistrat un număr mare de decese.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”

Autoritățile au anunțat că, deși se focusează în acțiunile în lupta cu coronavirus, anul acesta au reușit distribuția, din timp, de aprovizionare a vaccinului gripal pentru demararea imunizării.

„Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologica și cerere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi. Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației, care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire, să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, Ministerul Sănătății solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze, din timp, cu vaccin gripal. Mai mult, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Adauga un comentariu