Local

Alte două unități de învățământ solicită suspendarea cursurilor. Un elev și un cadru didactic, infectați în ultimele 24 de ore

Publicat: 07 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alte două unități de învățământ solicită suspendarea cursurilor. Un elev și un cadru didactic infectați în ultimele 24 de ore
Cazuri de coronavirus în alte două școli ieșene

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a unui elev si a unui cadru didactic, două unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „D.D.PĂTRĂȘCANU”, TOMEȘTI un elev 1 Clasa a III-a B
2 GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 1 TG. FRUMOS un cadru didactic 1 Grupa mijlocie B

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Cazuri Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 07 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 5922 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 157 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3136 au fost externate (cu 23 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 168.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 07 octombrie 2020, erau ocupate 417 paturi, din care 24 sunt paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 07 octombrie 2020, un număr de 991 de persoane se află în izolare, iar 1110 persoane sunt carantinate la domiciliu. 

Cetățenii care ajung în România din aceste tări vor sta în carantină

A fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state

(https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2014-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-5-10-2020/file)

Conform Hotărârii nr. 47 din 05 octombrie 2020, măsurile vor intra în vigoare din data de 07 octombrie 2020, ora 0.00, pentru persoanele care sosesc în România din Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceza, Sint Marteen, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curasao, Georgia, Qatar. 

Se exceptează persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat si intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Adauga un comentariu