Local

Alte trei unități de învățământ din Iași au cerut suspendarea orelor de curs în modalitatea „față-n față”

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alte trei unități de învățământ din Iași au cerut suspendarea orelor de curs în modalitatea față-n față
Joi, 11 martie 2021, ora 10,00, în sala de conferințe a Inspectoratului Școlar Județean Iași va avea loc Conferința de încheiere a proiectului cu titlul ”ELECTRONIC INTERNSHIPS – Elemente Locale de Educație și Competențe Tehnice Readaptate la Ocupațiile și Nevoile din Industriile Competitive” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020, Axa Prioritară 6 ”Educație și competențe”

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a trei elevi, trei unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă, începând de mâine, 25.09.2020.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Numar cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” DATA CONFIRMĂRII cazului
1 ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „GR. GHICA VODĂ”, IAŞI un elev 1 Clasa A9/ grupa 2 23.09.2020
2 ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ION NECULCE”, IAŞI un elev 1 Clasa a II-a 23.09.2020
2 ŞCOALA PROFESIONALĂ, LESPEZI  structura ŞCOALA PRIMARĂ DUMBRAVA un elev 1 Clasa a III-a/a IV-a (simultan) 23.09.2020

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Ce unități de învățământ au solicitat suspendarea cursurilor

Având în vedere faptul că păstrarea stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice este prioritară, consiliile de administrație ale unităților de învățământ în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, au transmis astăzi, 24 septembrie, către Inspectoratul Școlar Iași solicitarea de a primi avizul Inspectoratului Județean Iași și al Direcției de Sănătate Publică pentru :

– suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru câte o clasă din următoarele școli – Școala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă”, Iași, Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iași, Școala Profesională Lespezi, structura Școala Primară Dumbrava – , și trecerea la activități online.

Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație va fi înaintată spre aprobare |Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

În toată perioada suspendării cursurilor școlare, în aceste clase, orele de curs se vor desfășura exclusiv online, urmând ca după intervalul precizat, elevii și profesorii să revină la școală.

Adauga un comentariu