Actualitate

Alternative la gresia din baie – 7 soluţii inedite

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alternative la gresia din baie - 7 soluţii inedite
Alternative la gresia din baie

Alternative la gresia din baie. Dacă doriţi o schimbare, puteţi înlocui gresia din baie optând pentru alte materiale care să îmbrace pardoseala.

Aşadar, dacă v-aţi hotărât să renovaţi baia puteţi alege altceva decât tradiţionala gresie. În cele ce urmează vă prezentăm câteva soluţii inedite ca alternative la gresie.

Alternative la gresia din baie

1. Podelele de lemn pot părea o alternativă riscantă, datorită infiltraţiilor de apă, care le pot deteriora în timp, însă acest impediment poate fi evitat, aplicând chit special pentru lemn intre podele şi a cel puţin 3 straturi de poliuretan pe bază de ulei, plus un strat de lac, pentru un plus de strălucire şi rezistenţa.

2. Covoraşele de baie sunt create special pentru a putea fi spălate uşor, având o bază antibacteriana, ce previne dezvoltarea mucegaiului şi a bacteriilor. Mai mult, puteţi opta pentru o gamă variată de culori, texturi şi modele, pentru a vă decora baia după bunul plac.

3. Betonul este materialul de bază a podelei din baie, iar acesta poate fi renovat şi întreţinut, în aşa fel încât să aibă un aspect de piatră clasică, prin aplicarea de soluţii speciale şi prin lustruire. La final trebuie să aplicaţi un strat de material cu textură, pentru a preveni alunecarea. Puteţi, de asemenea, picta betonul, pentru a se asorta cu restul băii.

Cauciuc, oţel sau PVC

4. Pardoseala de cauciuc reprezintă o altă alternativă la gresia din baie, putând fi aplicată uşor şi rapid, potrivindu-se cu fiecare colţişor al băii. Pentru a-i da un plus de strălucire, puteţi aplica, în mod regulat, un strat de ceară sau puteţi s-o curăţaţi cu apa şi săpun.

5. Alternative la gresia din baie. Plăcile de oţel inoxidabil pot înlocui cu uşurinţa gresia din baie, atâta timp cât se evita marginile tăioase. Acestea se pot aplica pe podeaua de beton, folosind şuruburi inoxidabile, pentru a evita ruginirea în contact cu apa.

6. Podelele laminate din PVC sunt acoperite cu polimer şi sunt sunt foarte asemănătoare cu plăcile de gresie. Totodată sunt durabile, rezistente şi uşor de curăţat, cu ajutorul unei cârpe umede.

7. Lambriurile impermeabile, cu aplicare fără mortar, reprezintă o alternativă la plăcile de gresie din cabina de dus. Fiind făcute din furnir laminat, ele împiedica îmbibarea cu apa.

Adauga un comentariu