International

Alți zeci de români infectați cu coronavirus la un abator din Germania. Care este starea lor

Publicat: 06 iun. 2020

Alți 42 de români s-au infectat cu coronavirus la un abator din Bavaria, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Este al treilea caz în ultimele săptămâni de români depistați pozitiv cu Covid-19 în abatoare din Germania.

MAE, prin Consulatul General al României la Munchen, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu virusul Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, informează ministerul printr-un comunicat.

Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la autoritățile locale, un cetățean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment.

Totodată, MAE menționează că un număr de 41 de cetățeni români care își desfășoară activitatea la această companie au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare.

O parte dintre aceștia au ieșit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură.

MAE precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

Consulatul General al României la Munchen menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale.

Ce recomandă MAE

Pe 21 mai, MAE anunța că un număr necunoscut de români s-au infectat cu noul coronavirus într-un abator din Dissen, după ce, la sfârșitul lunii aprilie, alți peste 200 de lucrători români au fost găsiți pozitiv, la o companie de prelucrare a cărnii din Birkenfeld.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, iar în cazul deplasării în scopul desfășurării de activități profesionale, să consulte inclusiv informațiile publicate pe paginile de internet ale misiunii diplomatice și/sau ale oficiilor consulare din statul de destinație și să acorde atenție sporită prevederilor contractelor de muncă ce ar urma să fie încheiate, în special în condițiile specifice impuse de actuala criză COVID-19.

Adauga un comentariu