Culinar

Aluat de pizza – Moale și subțire. Trebuie încercat măcar o dată

Publicat: 13 nov. 2020
aluat pentru pizza cu suc de rosii
Blatul de pizza trebuie să crească în jur de 30 de minute, înainte de a pune topping pe el

Vrei să faci ceva bun weekendul acesta? Ce zici de un preparat ca-n Italia? Prepară o pizza autentică şi răsfaţă-i pe cei dragi. Iată modul de preparare pentru reţeta de aluat de pizza.

Chiar dacă nu se spune, gustul reţetei de pizza depinde mult şi de aluat. Dacă nu e preparat corect, atunci nici reţeta nu-ţi reuşeşte. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare pentru aluat de pizza. Succesul e garantat cu ea!

Ingrediente:

  • 400 g făină de grâu
  • 8 g drojdie uscată
  • 1 ou
  • 0,5 linguriţă de sare
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 220 ml apă

Mod de preparare:

Mai întâi cerni făina şi o amesteci cu sarea, într-un lighean mai adânc. Fă o gaură în mijlocul ei. Apoi dizolvi drojdia în puţină apă caldă şi îi adaugi zahăr. Las-o deoparte câteva minute. După ce a mai crescut, toarn-o în gaura din făina din lighean.

Începe să omogenizezi şi să frămânţi. Asigură-te că incluzi absolut toată faina din lighean. Adaugă apoi oul şi uleiul de măsline. După cel puţin 5 minute de frământat, unge cu puţin ulei vasul şi pune înapoi aluatul în el. Cerne puţină făină peste aluat, acoperă-l şi lasă-l într-un loc călduţ.

După circa 40 de minute ar trebui să-şi dubleze volumul. Împarte-l în două bucăţi. Fiecare bucată întinde-o cu sucitorul. Acoper-o pe fiecare cu sos de roşii, pune toppingul preferat, apoi presara ierburi proaspete sau uscate şi brânză rasă. Baga tava cu aluat de pizza în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Toppingul poate să constea în: cașcaval dat pe răzătoare, măsline feliate, salam, fructe de mare, ciuperci, diverse tipuri de brânză, boabe de porumb, felii de ananas etc. Alături pune și un sos de maioneză cu usturoi.

Pizza ta e gata când marginile blatului sunt rumenite. Bineînțeles, poți testa și pizza la tigaie.





Adauga un comentariu