Culinar

Aluat foietaj de casă gata în 10 minute. Secrete culinare care te vor ajuta să pregătești un aluat fraged și aromat

Publicat: 23 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aluat foietaj de casă gata în 10 minute. Secrete culinare care te vor ajuta să pregătești un aluat fraged și aromat
Aluatul foietaj de casă se face rapid, cu doar câteva ingrediente și putem pregăti cu acesta cele mai bune prăjituri, fursecuri și cornulețe.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat foietaj de casă gata în 10 minute. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată câteva secrete culinare care te vor ajuta să pregătești un aluat fraged și aromat.

Aluat foietaj de casă gata în 10 minute

Dacă vrem să pregătim niște fursecuri și prăjituri de casă fragede, trebuie să facem mai întâi un aluat foietaj de casă gata în 10 minute. Acesta se face cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pentru aluatul foietaj gata în doar 10 minute vom avea nevoie de 200 g de unt, 1 gălbenuș de ou, 100 ml de smântână, 1 g de sare și 500 g de făină.

Într-un castron se pune făina apoi untul tăiat cubulețe și se amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție sfărâmicioasă. După aceea se pune gălbenușul și smântâna și se începe frământarea aluatului. Când este gata se pune aluatul la frigider timp de câteva ore.

Cu acest aluat fraged și aromat putem pregăti niște fursecuri și prăjituri de casă delicioase. Pentru masa de Crăciun ideale sunt niște deserturi savvuroase precum turta dulce, prăjitura Albă ca Zăpada sau cornulețele cu magiun de casă. Alutatul poate fi făcut de post sau cu lapte, cu untură sau cu smântână, pentru a oferi preparatului mai multă savoare și o textură fragedă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Aluatul foietaj este pregătit de multe gospodiine ținând cont de rețetele de odinioară ale bunicii.

Plăcintă cu mere cu aluat foietaj

Cu aluatul foietaj de casă făcut în doar 10 minute putem pregăti o plăcintă cu mere. Pentru aceasta vom avea nevoie de aluat foietaj făcut după rețeta de mai sus, 1 kg de mere, 100 g de zahăr, 1 linguriță de scorțișoară, 50 g de unt, 1 ou și zahăr pudră pentru decor.

După ce am făcut aluatul foietaj, vom pregăti merele. Acestea se spală, se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Într-o oală se pun merele la călit împreună cu zahărul, untul și scorțișoara.

Se lasă merele la călit timp de 15 minute. După aceea se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pun două-trei foi de aluat foietaj. Se toarnă umplutura de mere coapte apoi deasupra se pun încă trei foi de aluat foietaj. Aluatul se unge cu ou bătut și se taie plăcinta în pătrățele apoi se dă la cuptor. Când este gata, se scoate plăcinta din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță această plăcintă îi va cuceri pe cei dragi. Aluatul foietaj are o textură aparte, este fraged, gustos și aromat.

Aluatul foietaj de casă se face rapid, cu doar câteva ingrediente și putem pregăti cu acesta cele mai bune prăjituri, fursecuri și cornulețe. Rețeta de aluat este simplă și la îndemâna oricui. Cu un aluat foietaj putem face o plăcintă savuroasă, o prăjitură cu cremă sau niște cornulețe pufoase.

Adauga un comentariu