International

Alunecare masivă de teren. Peste 2.000 de oameni au fost îngropați de vii – VIDEO

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alunecare masivă de teren. Peste 2.000 de oameni au fost îngropați de vii - VIDEO
Terenul instabil, zona izolată și războaiele tribale din apropiere îngreunează eforturile de salvare

Peste 2.000 de persoane au fost îngropate de vii de o alunecare masivă de pământ în Papua Noua Guinee săptămâna trecută, a anunțat luni centrul național pentru dezastre, în condițiile în care terenul periculos și dificultatea de a aduce ajutoare la fața locului înseamnă că puține persoane pot fi salvate, transmite Reuters.

Bilanțul celor acoperiți de pâmânt în zona satului Yambali din provincia Enga, în nordul țării, se bazează pe estimările autorităților locale, care au crescut în mod constant de la alunecarea de teren de vineri.

2.000 de oameni au fost îngropați de vii de o alunecare de teren

O agenție a ONU a estimat duminică un număr de peste 670 de morți. Centrul național pentru dezastre a ridicat din nou bilanțul la 2.000 de persoane într-o scrisoare adresată duminică ONU, care a fost făcută publică luni. Alunecarea de pământ a provocat, de asemenea, distrugeri majore ale clădirilor și grădinilor oamenilor, a precizat acesta.

„Situația rămâne instabilă, deoarece alunecarea de teren continuă să se deplaseze lent, reprezentând un pericol continuu atât pentru echipele de salvare, cât și pentru supraviețuitori”, potrivit scrisorii.

Aproximativ 4.000 de persoane locuiau în apropierea zonei afectate, a declarat luni directorul de țară al CARE International PNG, Justine McMahon, pentru postul de televiziune ABC.

Dar este dificil de obținut o estimare exactă a populației locale, deoarece ultimul recensământ credibil din Papua Noua Guinee a avut loc în anul 2000, iar mulți oameni trăiesc în sate izolate din munți.

Terenul instabil, zona izolată și războaiele tribale din apropiere îngreunează eforturile de salvare din Papua Noua Guinee.

Imagini postate pe rețelele de socializare de către săteni și publicații locale au arătat oameni care se urcau pe stânci și săpau cu lopeți, bețe și cu mâinile goale pentru a găsi supraviețuitori. Femei puteau fi auzite plângând pe fundal. Șase cadavre au fost recuperate până în prezent.

ONU a transmis că estimarea numărului de morți ar putea să se modifice, deoarece este de așteptat ca eforturile de salvare să continue zile întregi. Presa din Papua Noua Guinee a relatat luni că localnicii au salvat un cuplu prins sub dărâmături după ce i-au auzit strigând după ajutor.

Adauga un comentariu