Stiri si curiozitati

Alunițe tratament naturist: Cinci remedii pe care le poți prepara în casă

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alunițe tratament naturist Cinci remedii pe care le poți prepara în casă
Pentru a scăpa de alunițe există mai multe tratamente naturiste

Alunitele sunt pete apărute la suprafața pielii în urma unei leziuni benigne a pielii apărute din cauza melanocitelor, celule care produc pigment. Pentru a scăpa de alunițe există mai multe tratamente naturiste, pe care le puteți fiecare prepara acasă.

Alunițele nu sunt considerate, în mod normal, periculoase, însă sunt situații când acestea pot deveni canceroase. Cunoscute sub denumirea de nevi melanocitici, alunițele pot fi de natură de natura malignă sau benignă. Alunițele necanceroase își pot modifica forma și culoarea odată cu trecerea timpului. De asemenea, alunițele benigne pot dispărea dupa o anumită perioadă.

Cinci tratamente naturiste pentru alunițe: Usturoi sau extract de usturoi

Unul dintre cele mai simple remedii pentru alunițe este bazat pe usturoi sau extract de usturoi.

Pentru a aplica usturoi sau extract de usturoi, trebuie să aplicați pentru protecția pielii o bandă de vaselină. După ce ați aplicat pasta de usturoi pe aluniță, puneți un bandaj pentru a proteja zona. După aproximativ patru ore, în care usturoiul sau extractul de usturoi au acționat, puteți îndepărta bandajul. Procedura trebuie repetată timp de câteva zile pentru a avea efectul scontat.

Uleiul de ricin sau de in

Uleiul de ricin paote fi folosit pentru îndepărtarea aluniţelor, nelăsând urme. Pentru asta, puneți pe o dischetă de bumbac sau pe o bucată d evată ulei de ricin și frecaţi uşor alunițele până când acesta va fi absorbit de piele. Procedul trebuie repetat timp de o lună pentru a scăpa de aluniţe în mod natural.

La uleiul de in, adăugați câteva semințe de in pisate și amestecați-le cu miere de albine. Aplicați zilnic acest remediu la nivelul alunițelor. Veți vedea că în scurt timp ați scăpat de alunițe.

La uleiul de ricin se adaugă bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă. Aceasta se aplică pe aluniță și se acoperă cu un bandaj. Acesta este lăsat să acționeze peste noapte, iar dimineața se scoate și se clătește zona. Procedura trebuie repetată timp de câteva zile pentru a avea efecte.

Oțetul de mere

Oțetul de mere reprezintă un alt remediu ce poate fi folosit pentru a scăpa de alunițe. Pe o dischetă de bumbac aplicați oțet de mere și aplicați pe zona afectată. Ulterior, se acoperă cu un bandaj și se lasă să acționeze timp de 8 ore. Tratamentul se aplică timp de câteva zile până când alunița va cădea singură.

Sucul de ceapă

Pe o dischetă de bumbac aplicați extrasul din sucul de ceapă proaspăt după care se aplică pe zona afectată. După ce ați aplciat extrasul din sucul de ceapă pe aluniță, lăsaţi-l să acţionze aproximativ 30 de minute, după care spălați zona. Repetați tratamentul de două sau de trei ori pe zi, timp de cel puțin trei săptămâni.

Sucul de ceapă poate menţineţi un tonus perfect al pielii, datorită proprietăţilor lui.

Alimente care vă ajută să scăpați de alunițe

Pentru a scăpa de alunițe trebuie să adoptați un stil de viață mai sănătos, bazat pe mai multe legume bogate în potasiu. În plus, diversificați meniul zilnic introducând banane, avocado, grapefruit, cartofi, roșii, ciuperci, fasole cu bob mare, varză sau spanac.

În plus, citricele și legumele frunzoase, introduse în alimentația dumneavoastră de zi cu zi vor ajuta la eliminarea alunițelor.

Tot pentru a scăpa de alunițele nedorite, puteți consuma în mod regulat nuci de acaju, prăjite.

Adauga un comentariu