Sport

Am devenit ciuca bătăilor! Criză profundă la Poli Iași! Antrenorul Mihai Teja nu se teme de retrogradare

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Am devenit ciuca bătăilor Criză profundă la Poli Iași Antrenorul Mihai Teja nu se teme de retrogradare

Poli Iași continuă să plutească în derivă, fără busolă. În doar câteva luni, echipa lui Mihai Teja s-a transformat dintr-o echipă cu un start de sezon de excepție, unic în istoria fotbalului ieșean, într-o trupă blazată, lipsită de încredere, care nu mai poate bate pe nimeni.
Când rezultatele lipsesc, principala țintă a tribunei este antrenorul. Chiar dacă lotul este subțire și valoric. Tehnicianul Mihai Teja a devenit tot mai contestat de către suporteri și a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea despărți de Poli în iarnă, după ultimul meci din acest an, cel cu Hermannstadt. Teja a recunoscut că nu a mai trecut în carieră prin astfel de momente și că nu a fost afectat de criticile aduse în ultimele perioadă.

„Din păcate, nu putem trece peste această perioadă foarte grea. Mai este o etapă, tragem niște concluzii, vedem ce a fost bine, ce a fost rău, vom analiza lucrurile mult mai atent. Trebuie să câștigăm meciuri pentru a ieși din această criză. Nu poate veni nimeni din afară să-ți câștige meciuri. Tot noi trebuie să le luăm, să ne ridicăm repede, pentru că suntem într-o cădere foarte adâncă și trebuie să ne trezim. Sincer, nu am mai avut în carieră o astfel de perioadă. Dar încercăm să trecem peste. Legat de acest meci, prea ușor i-a băgat arbitrul în meci pe oaspeți cu acel penalty, primul. Jucătorii celor de la Mediaș nici nu cereau 11 metri, s-au întors cu spatele crezând că e fault în atac”, a declarat Mihai Teja la conferința de presă de după meci.

Perioada de la FCSB l-a călit

Tehnicianul a mai spus că perioada petrecută la FCSB l-a călit, astfel că nu l-au afectat criticile pe care le-a primit în ultimele zile.

„Nu m-a afectat ce s-a scris și ce s-a spus înaintea meciului. Mă afectează că nu luăm puncte, că nu jucăm fotbalul pe care îl doresc. Asta mă afectează. Chiar dacă am o scurtă perioadă ca antrenor, am trecut pe la multe echipe, prin multe situații. Trecând pe la FCSB m-am călit. Nu mă mai afectează aceste situații. Nu o să mă afecteze niciodată ce se declară.

E normal ca atunci când nu ai rezultate lumea să dea în tine, e normal ca atunci când lucrurile nu merg așa cum îți dorești, toată lumea să te critice. Accept lucrurile astea, dar cel mai bine este să spui lucrurilor în față. Și când tragi concluzii, să le tragi la sfârșit. Pentru că nu am venit aici să păcălesc pe nimeni. Am încercat să-mi fac munca, să mă aliniez la bugetul pe care l-am avut. Atât am putut să dăm, am făcut aceste puncte cu ce am avut la dispoziție”, a continuat Mihai Teja.

Nu se teme de retrogradare

Antrenorul lui Poli Iași nu se teme de retrogradare, chiar dacă echipa sa mai are doar un avans de doar 3 puncte de locurile care duc în liga secundă:

„Toate echipele care intră în play-out pot să cadă. E greu că nu luăm puncte, dar nu este o situație dezastruoasă. Prin acest format poți redresa corabia. E o situație grea, dar nu am emoții cu retrogradarea, pentru că nu se poate ca această perioadă să se prelungească la infinit. Și FCSB a fost pe utimul loc, și Dinamo. Și Chindia a avut momente grele la început. Dar trebuie să te ridici și să mergi mai departe. Să ai mai mult curaj, mai multă responsabilitate.

Am spus că rămân cel puțin până în iarnă, pentru că nu e normal ca atunci când e bine să stai și când e rău să pleci. Responsabilitatea e a mea întreagă și atunci e normal să rămân până la ultimul meci. Nu mi-aș fi dorit să termin așa, clar că nu-mi doream să avem finalul acesta de an. Am crezut că putem redresa echipa și că vom lua puncte, pentru că jocul nu a fost rău în multe meciuri”.

Scenariu cu repetiție

Poli Iași a pierdut un nou meci după ce a avut avantaj, al treilea consecutiv, 1-2 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. Oaspeții au revenit printr-o dublă semnată de Marius Constantin, ambele goluri din penalty.

După o primă repriză anostă, în minutul 55, Adrian Bălan a deschis scorul la prima atingere de balon după ce a intrat în locul lui Cristea, cu largul concurs al portarului Pleșca. Totul s-a năruit însă pentru ieșeni în ultimele 13 minute. Ca și în alte partide. Două penalty-uri comise de Diallo, primul acordat de Feșnic cu prea multă ușurință, ambele transformate perfect de Marius Constantin (77 și 85), și Gazul a plecat cu toate punctele din Copou.

Mediașul lui Edi Iordănescu profită de pașii greșiți făcuți de urmăritoare și ia un avans de trei puncte față de locul 7, luând o opțiune importantă pentru play-off.
De cealaltă parte, situația se complică rău de tot pentru Poli Iași, care pare un pacient într-o agonie prelungită, ce necesită o resuscitare rapidă pentru a-și recăpăta pulsul. Iașul rămâne cu un singur succes în ultimele 15 etape și cu un singur punct în ultimele 7, iar prin Copou începe să se vorbească tot mai serios despre înlocuirea lui Mihai Teja.

Adauga un comentariu