International

Ambasada SUA din Bagdad, lovită de trei rachete

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ambasada SUA din Bagdad lovită de trei rachete

Luni, 27 ianuarie, un nou atac a avut loc. Trei rachete au lovit ambasada Statelor Unite ale Americii din Bagdad. În urma incidentului o persoană a fost rănită minor, au transmis autoritățile americane. Rachetele au aterizat în „zona verde”, protejată de măsuri speciale de securitate.

Atacul a fost înregistrat în timpul protestelor violente care se desfășoară în mai multe orașe din Irak. Cel puțin un protestatar a decedat ieri la Bagdad, după ce au intervenit forțele de ordine.

Autorităţile irakiene de securitate au lansat, pentru început, gaze lacrimogene şi, mai apoi, au deschis focul cu muniţie de război asupra protestatarilor, la Bagdad şi în marile oraşe din provincie. Peste o sută de persoane au fost rănite, conform unor surse neoficiale citate de agenţiile de presă.

Reamintim că manifestaţiile din Irak au la bază mai multe luni, dar au încetat, pentru moment, după ce generalul iranian Soleimani a fost asasinat, pe aeroportul din Bagdad, de o rachetă americană. Dar, protestele au fost reluate. Manifestanţii scandează demisia tuturor celor aflaţi la putere, pe care îi consideră corupţi şi lipsiţi de legitimitate.

Chiar dacă nu sunt înregistrate victime, noul atac asupra ambasadei americane ar putea fi urmat de represalii.

„Atacurile violente asupra sediilor noastre diplomatice sunt, pur şi simplu, inacceptabile”, a scris, pe Twitter, un influent membru al Camerei Reprezentanţilor. Prim-ministrul irakian a menţionat că va lua măsuri în acest context pentru a preveni noi atacuri asupra ambasadei.

Adauga un comentariu