Actualitate

Ambasadorul american Adrian Zuckerman ordonă României: „Vindeți tot!” Va fi bine oare pentru țară?

Publicat: 03 nov. 2020
Adrian Zuckerman este ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România
Adrian Zuckerman este ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

În condițiile în care statele europene se întăresc și consolidează economia de stat pentru a aduce mai mulți bani la buget, ambasadorul american Adrian Zuckerman a cerut României vânzarea a tot ceea ce nu s-a privatizat până acum.

Ambasadorul american Adrian Zuckerman a anunțat, la Ceremonia de acordare a Premiilor Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, foaia de parcurs a României pentru perioada următoare: vânzarea a tot ceea ce nu s-a privatizat până acum. În condițiile în care statele europene se întăresc și consolidează economia de stat, românilor li se ordonă de peste Ocean să vândă tot!

De exemplu, economia de stat în Franța este 46 la sută, în Anglia reprezintă 38 la sută, ca să nu mai vorbim de Germania, acolo unde economia de stat depășește cifra de 50 de procente. În statele „civilizate” economiile de stat sunt astfel consolidate, ca să existe bani la buget, iar în țări bananiere, așa cum este considerată România de către americani, ordinul este foarte clar: „vindeți tot!”.

PNL și a USR vor asculta ordinele primite de la americani?

Se pare că aceasta va fi politica PNL și USR în următorii patru ani. Probabil că asta își dorește poporul, dar oare pentru țară este bine?
Răspunsul ar trebui să-l găsim cu toții în privatizările făcute până acum de statul român, indiferent cine a fost la guvernare. De exemplu, vânzarea Petrom, a întregului sistem de producere, transport și furnizare a energiei electrice către E.ON, a Romtelecom, a rezervelor de gaz nu au făcut altceva decât să îmbogățească companii străine, în timp ce românii au devenit victimele acestor corporații. Profiturile sunt scoase aproape integral din țară, iar statul se alege cu firimituri.

Ce a spus ambasadorul american Adrian Zuckerman?

Dar, iată ce a spus ambasadorul american Adrian Zuckerman la Ceremonia de acordare a Premiilor Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii.

„Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat.
România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă. Guvernul nu dispune de competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile.

Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism și alte mediocrități. Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică. Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul s-a dovedit că piețele libere, economiile private au generat mai multă bunăstare și prosperitate pentru națiunile și popoarele lor, decât orice alt sistem”, a declarat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Comentarii
 • Jigodia asta mai are mult de dat indicații ce și cum trebuie să facem în țară? De când ne stabilesc ambasadorii, strategiile de dezvoltare ale țării, De câns își permit ambasadorii să ”cheme la raport” pe premier sau pe prefectul unui județ? Oare o să mai stam mult cu pantalonii trași, să ne-o tragă fiecare alogen?? Nu mai avem demnitate, nu mai trăim și gândim românește!!

 • Amestec grosolan în treburile interne cu acordul și la invitația slugilor înapoiate mintal, grupate în „clasa politica”! Națiunea ar trebui sa reacționeze dur, dar nu exista națiune! Deci, nici o șansă!

 • Omul a afirmat ceva corect, dar citiți mai cu atenție.
  A spus că în companiile deținute de stat este corupție și de aceea statul pierde, adică pierdem noi cetățenii.
  Statul este cel mai prost administrator, din cauza corupției de la toate palierele.
  Vă dau un exemplu.
  Am fost sa reclam o societate foarte mare care fura cetățenii. Cei care ar trebui să tragă compania la răspundere habar nu aveau ce înseamnă un contract și ce scrie in el. Dar se lăudau că au studii juridice. Iar al treilea funcționar, la care a ajuns și ce-a de a treia reclamație, din cauza corupției din PNL a avansat în funcție. Aceștia sunt funcționarii care ar trebui să verifice companiile care fura cetățenii. Ce fac? Sunt prosti și corupți și de aceea vin toți și ne fura și iși bat joc de cetățenii de rând, nediferențiat, străini sau romani!

 • Argumentele ambasadorului sunt partial corecte:companiile de stat adapostesc coruptia autohtona.;dar intentiile potentialilor cumparatori nu sunt oneste.
  Le vor cumpara la preturi derizorii,vor exploata crunt tot ce se poate ,iar romanii se vor alege cu pagubele.

 • Anonim, acesta este capitalismul.
  Capitalism= exploatare. Capitalul trebuie sa producă…profit. Pilda talanților din Biblie este grăitoare.
  Înmulțirea capitalului nu se face decât prin exploatarea, spolierea altui om. A afirmat-o I. Kant de foarte mult timp. Dar cred că și alții, înaintea lui.
  Se vând la preț derizoriu tot pentru că funcționarii statului român sunt corupți și prosti. Se exploatează crunt tot pentru că legile sunt făcute de corupți și prosti în defavoarea românilor. E-ON, Telekom, OMV, etc.
  De ce au profit când au fost preluate de străini? Sau Veolia?
  Pentru că cei care trebuie sa administreze proprietatea statului sunt corupți și prosti. Așa s-a distrus puținul din economia românească care funcționa bine.
  S-au dus la directorul economic, la contabilul șef, la cei din conducere și i-au mituit sa intre fabrica in faliment și apoi au cumparat-o pe nimic. Uneori pentru că le făcea concurenta serioasă. Tesatura, Fabrica de Ulei, Fabrica de Bere, Combinatul de fire și fibre sintetice, Metalurgica, IMAMUS, IUPSR, Tehnoton, Combeton, Fabrica de cărămidă, etc. Erau pline mijloacele de transport cu muncitori.
  Una din putinele care au mers bine și este viabilă este chiar Antibiotice, dar pentru că este de interes strategic, iar acolo este apărată de securitate. Cine se baga…cam moare!
  Repet:capitalul egal exploatare. Băncile cum fac profit? Iau banii pe care alții nu știu să îi înmulțească sau nu-și asumă direct exploatarea capitalului, le dau niste firmituri celor care depun capitalul și îl exploatează ele la maxim! Este poate cel mai bun exemplu, care se leagă și cu pilda din Biblie!

 • Prea multe vorbe. Trebuie ignorat si gata. Avem interesele noastre, trebuie sa le aparam.

  Pe urma, mai este vorba si de o dubla masura. Ca IBM sa vanda chinezilor divizia de PC-uri (azi Lenovo) a avut nevoie de aprobarea Congresului. Deci nu se vinde orice oricui. Suveranitatea nationala nu poate exista fara suveranitate economica.

 • Stimate domn, pilda talanților este o povestire care are foarte multe șanse să fie adevărată. OMUL le explica oamenilor simpli din acele timpuri cu mesaje simple, ca sa poată ajunge la sufletul lor. Căuta să creeze o legătură intre EL și acei oameni simpli. Povestea cu talanții putem presupune că este adevărată. La fel exemplul dat cu animalul care cade într-o groapă și stăpânul îl scoate chiar daca este o zi de sărbatoare, dar si multe altele.
  Exact ca INVATATORUL care le explică lucruri simple copiilor în clasele primare. Sau ca PĂRINTELE care face educație în cei ȘAPTE ANI copilului sau.
  Cămătăria, adică bunul dat cu dobândă, este o ocupație foarte veche, inca de când nu s-a inventat „moneda”. Și chiar daca banii incep sa dispară fizic, cămătăria va exista cât există societate și nevoia oamenilor de activitate socială. Mă refer la cămătăria legala, cu toate că știu ca există și va exista mereu si cea sancționată de legea penală!

Adauga un comentariu