National

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, mesaj cu ocazia Zilei Naționale: „O ţară minunată cu un popor primitor şi mândru”

Publicat: 01 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ambasadorul Israelului în România David Saranga mesaj cu ocazia Zilei Naționale O ţară minunată cu un popor primitor şi mândru
David Saranga, ambasadorul Israelului la București

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a transmis un mesaj de felicitare pentru țara noastră, cu ocazia Zilei Naționale. Clipul este distribuit pe pagina de Facebook a Ambasadei, iar diplomatul, după cum ne-a obișnuit, vorbește în limba română.

David Saranga i-a felicitat, miercuri, pe români, cu ocazia Zilei Naţionale, și le-a urat „un viitor luminos”.

„Dragi români, La mulţi ani! De Ziua Naţională, vă urez multă sănătate şi prosperitate! Vă doresc să aveţi un viitor luminos care să reflecte spiritul vostru generos şi creativ. Astăzi se împlinesc 103 ani de la Marea Unire. Astăzi România este un stat democratic, puternic şi unit, un partener de încredere atât pentru Statul Israel, cât şi la nivel internaţional. Suntem onoraţi de relaţia extraordinară de prietenie dintre ţările noastre şi de ADN-ul nostru comun”, spune ambasadorul în clipul video de pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce.

Diplomatul a povestit și că a vizitat multe zone din țara noastră, pe care le-a descoperit „pline de farmec şi istorie, cu tradiţii păstrate de generaţii”. El a mai afirmat că a fost surprins atât de frumusețea locurilor, cât și de căldura oamenilor.

„Cu toate că nu am origini româneşti, prin legăturile pe care le-am creat cu voi sunt bucuros să spun că România este a doua mea casă, o ţară minunată cu un popor primitor şi mândru. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, a adăugat ambasadorul Israelului.

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. Pe ce alte date a fost în trecută sărbătorită ziua României, ce obiceiuri și tradiții au românii de această zi specială, ce manifestări sunt planificate azi, care sunt regulile de acces și zona restricțiilor rutiere, toate în articolul următor.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ stabilea că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Adauga un comentariu