Eveniment-Social

Ambasadorul Portugaliei în România a vizitat UAIC Iași

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ambasadorul Portugaliei în România a vizitat UAIC Iași
UAIC, cât și Ambasada Portugaliei, au evidențiat importanța acestor inițiative în consolidarea legăturilor culturale și academice

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, a primit luni, 27 mai 2024, vizita Excelenței Sale, domnul Paulo Cunha Alves, Ambasadorul Portugaliei în România. Din partea UAIC, la întâlnire au mai participat prof. univ. dr. Nicoleta Laura POPA, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu Cristi ȘOITU, prorector pentru resurse umane, managementul calității și activități culturale.

Discuțiile au abordat o serie de teme academice și sociale de importanță majoră, subliniind colaborările tradiționale dintre UAIC și universități de prestigiu din Portugalia, precum Universitatea din Coimbra și Universitatea din Porto. În cadrul întrevederii s-au explorat modalitățile de dezvoltare a relațiilor bilaterale între UAIC și mediul academic portughez.

Un punct important pe agenda discuțiilor a fost legat de posibilitatea înființării unui lectorat de limbă portugheză la UAIC, cu sprijinul Ambasadei Portugaliei în România și al Institutului Camões. UAIC și-a exprimat deschiderea pentru inițierea unui program de studii dedicat limbii portugheze, demonstrând angajamentul față de diversificarea ofertei educaționale și promovarea limbii și culturii portugheze.

De asemenea, s-a discutat despre interesul comun pentru proiectele din sfera diplomației culturale și despre activitățile care vizează promovarea reciprocă a culturii române și a celei portugheze. Atât UAIC, cât și Ambasada Portugaliei, au evidențiat importanța acestor inițiative în consolidarea legăturilor culturale și academice.

Adauga un comentariu