Eveniment-Social

Ambasadorul Republicii Peru cucerit de o ieseanca

Publicat: 27 nov. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ambasadorul Republicii Peru cucerit de o ieseanca
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:65117;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Doamna ambasador, renumita pentru emisiunea „Diplomatii propun”, difuzata in fiecare saptamana la Radio Romania Muzical, marturiseste ca tocmai prin intermediul emisiunii l-a cunoscut pe cel care avea sa devina, in aproximativ un an de zile, viitorul sau sot •”Am fost prima romanca pe care a cunoscut-o de cand venise in Romania iar primul interviu cu presa a fost cel pe care l-am realizat in emisiunea mea”, a declarat Cristina Nicorici •In data de 24 septembrie, dupa ce s-au intalnit cateva luni, ambasadorul Peru si Cristina Nicorici s-au casatorit intr-un local din Bucuresti

Una dintre cele mai importante evenimente ale saptamanii care tocmai s-a incheiat a fost vizita la Iasi a Ambasadorului Republicii Peru, Excelenta sa Elard Escala. Cum era firesc, acesta a venit insotit de sotia sa Cristina Nicorici de Escala, care i-a fost alaturi la toate evenimentele la care a participat. Putini sunt, insa, cei care stiu povestea celor doi, sau mai bine spus ceea ce a determinat ca un diplomat de origine peruana foarte atasat de tara sa natala sa se casatoreasca cu o ieseanca. Astfel, Cristina Nicorici, nascuta in municipiul Iasi, a studiat la Universitatea de Arte George Enescu, la sectia canto iar dupa ce si-a finalizat studiile a plecat in Bucuresti, unde la ora actuala este unul dintre cei mai cunoscuti realizatori de emisiuni radio. Astfel, doamna ambasador, renumita pentru emisiunea „Diplomatii propun”, difuzata in fiecare saptamana la Radio Romania Muzical, marturiseste ca tocmai prin intermediul emisiunii l-a cunoscut pe cel care avea sa devina, in aproximativ un an de zile, viitorul sau sot. „Sunt ieseanca si am studiat la sectia canto de la Academia George Enescu si pe urma am plecat in Bucuresti. Acum sunt realizatoarea emisiunii Diplomatii propun, prin intermediul careia l-am cunoscut, de altfel, pe sotul meu. A fost ceva inedit pentru ca el a fost invitat la una dintre editiile emisiunii, avand in vedere ca obiectivul acesteia este sa prezinte diferite ipostaze ale culturii si traditiei unor personalitati diplomatice din alte tari”, a declarat Cristina Nicorici, care ulterior a afirmat ca dupa respectiva emisiune, in care Elard Escala a avut ocazia sa povesteasca cate ceva despre tara sa si sa prezinte publicului roman fragmente din muzica peruana, nu s-au mai intalnit cateva luni. „A fost o emisiune interesanta, dar dupa ce ambasadorul a iesit din emisie nu l-am mai vazut aproape cinci luni de zile. Au mai fost cateva intalniri in aceasta perioada, insa toate de natura protocolara si nu menite sa ne apropie”, a precizat Cristina Nicorici.

Dragoste la prima vedere

Nu de multe ori se intampla ca dragostea sa lovesca din prima clipa, insa cei doi au fost un caz fericit, cel putin asa marturiseste Cristina Nicorici. „A fost ciudat, poate si pentru ca lucrurile acestea te lovesc atunci cand te astepti cel mai putin. Mi-a placut din prima clipa in care l-am vazut iar pe parcursul emisiunii am descoperit in personalitatea sa un amestec extraordinar de putere si sensibilitate care au accentuat cele simtite la inceput. Au fost cateva momente cu totul si cu totul deosebite, care se traiesc o singura data in viata. De altfel, situatia lui a fost asemanatoare, deoarece eu am fost prima romanca pe care a cunoscut-o de cand venise in Romania, in afara de asistenta sa, Iulia Gorman. De asemenea, primul interviu cu presa a fost cel pe care l-am realizat in emisiunea mea”, a declarat Cristina Nicorici. Spre marea surprindere a acesteia, initiativa a venit din partea ambasadorului, care, la un moment dat, dupa aproximativ cinci luni de zile, i-a trimis la sediul Radio Romania Muzical un cadou semnificativ, dar menit sa creeze acea legatura pe care si-o doreau amandoi. „Dupa nu mai mult de cinci luni, dupa o intalnire protocolara, mi-a trimis in dar o carte a unuia dintre cei mai cunoscuti scriitori din Peru, si anume Vargas Llosa, insotita de o invitatie la cina. A fost un moment foarte emotionant pentru mine, deoarece lumea ambasadorilor este una extraordinara, o lume ermetica si greu de patruns, dar sunt oameni cu adevarat de exceptie”, a declarat Cristina Nicorici.

Doua luni de la nunta

In data de 24 septembrie, dupa ce s-au intalnit cateva luni, ambasadorul Peru si Cristina Nicorici s-au casatorit intr-un local din Bucuresti. Cristina Nicorici a afirmat ca pregatirea nuntii a insemnat una dintre cele mai fericite perioade din viata sa. „Am facut nunta in rit crestin religios la un restaurant din capitala iar nasi au fost Iulia Gorman si sotul ei. Pana la nunta am trait unele dintre cele mai frumoase clipe din viata mea. Un moment important a fost acela cand am fost la Miami, in Statele Unite, la parintii sai, si pe urma in Peru. De asemenea, imi amintesc cu placere de perioada in care am cautat rochia de mireasa. Toata lumea se astepta sa apartina unui creator din strainatate, mai ales ca am fost la Miami, insa am ales-o pe tanara creatoare romanca Irina Marinescu. Mi-a placut mult, deoarece, in timp ce ii explicam ce imi doresc, ea deja schitase rochia, pe care de altfel am purtat-o. A fost ceea ce mi-am dorit, i-a placut si sotului meu si nu a fost o rochie de colectie”, a declarat Cristina Nicorici, care a precizat ulterior ca nunta a avut in ansamblu specific romanesc, avand mancare traditionala romanesca si vin din podgoriile iesene. „Am dorit si am dorit pentru nunta noastra specific romanesc, cu mancare si bautura romaneasca. A fost incercarea mea de a arata tuturor prietenilor nostri din corpul diplomatic ceva din cultura romaneasca si nu pot sa spun cat de incantat a fost sotul meu cand prezenta vinul de Bucium cunostintelor si rudelor sale”, a tinut sa incheie Cristina Nicorici.
Diana LITе

Adauga un comentariu