National

Ambasadorul SUA în România, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României

Publicat: 09 dec. 2019

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a primit din partea președintelui Klaus Iohannis, Ordinul Național Steaua României, fiind cel mai înalt ordin național românesc.

„În semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relațiilor dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii, pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – SUA, se conferă Ordinul Național Steaua Româneii în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnul Hâns Klemm, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii la București”, se arată în decretul semnat de șeful statului, actul fiind publicat în Monitorul Oficial.

Decretul, contrasemnat și de prim-ministrul Ludovic Orban.

Ordinul „Steaua României” este cel mai înalt ordin național românesc, acordat pentru „serviciile excepționale, civile și militare, aduse statului și poporului român. În cazul cetățenilor străini, ordinul se acordă pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor de colaborare și de prietenie cu România sau pentru fapte și servicii excepționale aduse statului și poporului român.”, se arată în Ordinul Național

Membrii ordinului sunt numiţi pe viaţă.

„Însemnul decoraţiei se compune dintr-o cruce repetată, emailată albastru, având între braţe patru acvile metalice cu zborul desfăcut, iar în centru, un medalion emailat roşu, înconjurat de o cunună de frunze de stejar emailată verde. Pe aversul medalionului este aplicată stema României, din metal, şi, în bordura albastră, este înscrisă deviza ÎN FIDE SALUS. Pe revers este înscrisă data 1877, anul instituirii ordinului.”, conform sursei citate.

De asemenea, însemnul este surmontat de o cunună ovală, împletită din frunze de stejar şi dafin. Metalul component însemnului ordinului este argint cu titlu de 750 la mie. Pe când metalul din care sunt confecţionate plăcile, argint cu titlu de 900 la mie.

În data de 21 septembrie 2015 este marcat faptul că Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador al SUA în România. El se află pe picior de plecare deoarece postul de ambasador al SUA la Bucureşti urmează să fie ocupat de Adrian Zuckerman. Zuckerman fiind confirmat în funcţie pe 20 noiembrie de Senatul american.loading...

Adauga un comentariu