Economic Local

Amendă usturătoare pentru lucrările ilegale realizate în apropierea Iasisting

Publicat: 13 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amendă usturătoare pentru lucrările ilegale realizate în apropierea Iasisting

În urma verificărilor făcute de inspectorii Serviciului Control Urbanism s-a descoperit faptul că lucrările realizate în zona Mitropolit Varlaam, în vecinătatea Iasisting, sunt ilegale

Inspectorii din cadrul Serviciului Control Urbanism au realizat un control în cazul lucrărilor realizate pe strada Mitropolit Varlaam, în vecinătatea clădirii Iasisting. Acolo, mai mulți locuitori au reclamat faptul că sunt efectuate lucrări de împrejmuire a unor suprafețe de teren fără a exista acordul vecinilor sau autorizațiile necesare.
În urma reclamațiilor, polițiștii locali au făcut verificări la fața locului și au realizat că lucrările au fost făcute fără autorizație.

„La imobilul din Municipiul Iași, strada Mitropolit Varlaam, nr. 40B, au fost executate lucrări de construire a unei împrejmuiri din tablă care dublează împrejmuirea existentă, fără autorizație. Pentru lucrările efectuate nelegal, proprietarul imobilului a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei”, au precizat preprezentanții Poliției Locale Iași.

Pe lângă amenda aplicată, a fost dispusă și intrarea în legalitate.

„Totodată, s-a dispus intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice permit, până la data de 01.04.2020, în caz contrar, desființarea împrejmuirii”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Reclamații venite din partea locuitorilor

Locuitorii din strada Mitropolit Varlaam se plâng de faptul că în ultima perioadă au fost începute mai multe lucrări în zonă, asta fără ca nimeni să fi aprobat sau să fi prezentat un proiect de lucrări. Totul se întâmplă în vecinătatea clădirii Iasisting, a spitalului „Sf. Sava” și Recumedis, toate controlate direct sau indirect de controversatul Viorel Blăjuț.
Omenii povestesc că, deși de-a lungul anilor au închis ochii la multe abuzuri făcute la comanda patronului Iasisting, acum au ajuns la limita răbdarii, deoarece au fost ocupate prea multe terenuri în mod scandalos și chiar au fost blocate căile de acces.

„Au fost împrejmuite terenuri care înainte erau folosite drept cale de acces de oamenii din zonă. Domnul Viorel Blăjuț crede că poate face ce vrea în cartier pentru că are bani, dar nu poate să ne cumpere pe toți. Noi am făcut reclamații către instituții pentru oprirea acestor lucrări ilegale și vrem să se facă dreptate”, a declarat un ieșean care locuiește pe strada Mitropolit Varlaam

Adauga un comentariu