International

Amenințare cu bombă la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amenințare cu bombă la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii
Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii

Curtea Supremă a Statelor Unite a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă, declară un oficial la curent cu situaţia, relatează CNN.

Potrivit unui jurnalist CNN, Alex Marquardt, prezenţa militarilor din Garda naţională, armata americană de rezervă, a crescut în zona Curţii, scrie news.ro.

Sediul Curţii se află peste drum de Capitoliu, sediul Congresului, unde preşedintele ales Joe Biden urmează să depună jurământul.

„Sursele spun că Curtea Supremă a Statelor Unite este evacuată din cauza unei posibile amenințări cu bombă”, transmite jurnalistul NBC Mark Segraves. Atât NBC cât și CNN au raportat amenințarea cu bomba de la Curtea Supremă.

La scurt timp după alertă, situația a fost stabilizată. A fost o alarmă falsă.

Joe Biden, după ce a ieșit din biserică, își anunță supremația pe Twitter, unde Donald Trump este interzis: „Este o nouă zi pentru America”

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a postat miercuri pe Twitter că este „o nouă zi” pentru America, cu puţin înainte de învestitura sa în funcţie, relatează AFP.

„Este o nouă zi pentru America”, a postat, pe Twitter, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în această zi a tranziţiei de putere, scrie agerpres.ro.

După ce a asistat la o slujbă în catedrala St Matthew din Washington alături de liderii republicani şi democraţi din Congres, el urmează să se îndrepte spre Capitoliu pentru a depune jurământul, în jurul prânzului.

Fostul preşedinte, Donald Trump, a plecat cu avionul prezidenţial Air Force One spre reşedinţa sa din Florida, de la Mar-a-Lago, alături de fosta primă doamnă Melania Trump.

Deşi nu va participa la ceremonia de învestitură, fapt fără precedent în ultimii 150 de ani, Trump a respectat măcar o tradiţie, aceea de a-i lăsa o scrisoare lui Joe Biden, care nu se ştie în posesia cui se află, notează AFP.

Ce va spune Joe Biden la discursul de învestire: Niciun cuvânt despre Donald Trump

Primul discurs al lui Joe Biden ca preşedinte al SUA nu va fi despre Donald Trump, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a preşedintelui ales, cu câteva ore înaintea începerii ceremoniei de inaugurare, relatează agenţia DPA.

”Am petrecut mult mai puţin timp vorbind, gândindu-ne şi preocupându-ne de Donald Trump decât cred, am impresia, cei mai mulţi oameni”, a declarat la postul CNN viitoarea secretară de presă a Casei Albe, Jen Psaki.

”Va fi un discurs care va privi în perspectivă”, a adăugat ea despre discursul pe care Biden îl va susţine după ce va fi învestit la ora 17:00 GMT.

Discursul se va axa pe teme de unitate, dar ”nu ne aşteptăm ca oamenii să se unească peste noapte”, a explicat Jen Psaki, subliniind că ideea este ”să ne îndreptăm către o abordare mai unificatoare”.

Adauga un comentariu