Local

Amenzi usturătoare aplicate în zona șantierelor din Iași din cauza poluării. Angajații Biroului Protecția Mediului stau cu ochii pe firmele de construcții

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Amenzi usturătoare aplicate în zona șantierelor din Iași din cauza poluării. Angajații Biroului Protecția Mediului stau cu ochii pe firmele de construcții
Angajații Biroului Protecția Mediului stau cu ochii pe firmele de construcții și aplică amenzi în zona șantierelor din Iași din cauza poluării

Echipele din cadrul Biroului Protecția Mediului sunt cu ochii pe firmele de construcții și aplică amenzi usturătoare în cazul neregulilor descoperite în zona șantierelor din Iași unde este sesizată poluarea mediului înconjurător

Angajații din cadrul Biroului Protecția Mediului sunt cu ochii pe firmele de construcții și fac verificări stricte în zona șantierelor din Iași pentru a combate poluarea mediului înconjurător. Principalele aspecte vizate de polițiștii locali sunt ca șefii de șantier și constructorii să respecte regulamentul de funcționare și organizare a șaniterelor de pe raza municipiului Iași, în special să curețe roțile vehiculelor care ies pe drumurile publice și să pună plase de protecție pentru a opri răspândirea prafului în atmosferă.

O amendă usturătoare a fost aplicată în cursul zilei de ieri șoferului unui camion care nu a curățat vehiculul, împrăștiind beton pe carosabil.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de contravenție, conform H.C.L. 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune suma de 2.000 lei, numitului C. G. R., care în calitate de conducător al autoutilitarei marca Iveco nu a luat măsuri de curățire a autovehiculului, fiind depistat circulând pe bulevardul Regele Ferdinand I, cu autovehiculul murdar”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Lucrări realizate fără respectarea autorizațiilor de construire

Reamintim faptul că la nivelul orașului a fost elaborat „Regulamentul privind respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Iași”, prin care firmele de construcții și persoanele fizice sunt obligate să respecte mai multe condiții. Printre acestea, este obligatorie și amenajarea unei platforme betonate de spălare a camioanelor care ies pe domeniul public.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 321 din 2017 privind aprobarea Regulamentului care face referire la respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitului A.R., întrucât în calitate de administrator al unui șantier nu a respectat planul de reducere a poluării, respectiv nu avea platformă de spălare pentru camioanele care ies pe domeniul public”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

În cadrul verificărilor făcute de oamenii legii au fost descoperite și lucrări realizate fără respectarea autorizației de construire.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 5000 lei, numitei B.C., întrucât a executat lucrări de construire cu nerespectarea prevederilor autorizației de construire”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu