Economic Local

Amenzi usturătoare pentru ieșenii care fac graffiti pe clădirile din oraș

Publicat: 17 feb. 2020

Multe clădiri din oraș au fost vandalizate sau acoperite cu spray-uri colorate. Asta se întâmplă inclusiv în cazul imobilelor naționalizate din centrul orașului care, deși sunt renovate în cadrul unor programe ale municipalității, sunt repede murdărite de tinerii teribiliști. Pentru a evita astfel de cazuri de vandalism, cei surprinși în timp ce fac graffiti și acoperă cu vopsea pereții clădirilor sunt aspru sancționați.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform HCLM Iași numărul 172 din 2002 privind gospodărirea și menținerea curățeniei în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 600 lei, pe numitul S.D., domiciliat în municipiul Iași, deoarece a fost depistat în timp ce scria cu un spray de culoare roșie pe un bloc de pe strada Bacinschi.

Autobuzele și tramvaiele din Iași sunt dezinfectate și igienizate

Într-o altă ordine de idei, mijloacele de transport public din Iași sunt igienizate și dezinfectate în mod continuu, în această perioadă, pentru a diminua puterea de răspândire a gripei și a virozelor respiratorii. La nivelul CTP Iași, acțiunile de igienizare și dezinfecție se derulează, în mod obișnuit, săptămânal. La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Slegros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie utilizează soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă pe suprafețele de contact, barele de susținere, validatoarele, marginile scaunelor etc. De asemenea, pe timpul nopții este folosită, în plus, și o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir), procedură ce va fi repetată la fiecare 24 de ore.

Adauga un comentariu