Local

Amenzi usturătoare pentru instituţiile şi medicii implicaţi în decesul băieţelului de şapte ani diagnosticat cu varicelă

Publicat: 09 dec. 2019

În urmă decesului lui Ianis Iulian Mahu, băieţelul de 7 ani, diagnosticat cu varicela din Paşcani, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a continuat verificările pentru a stabili motivele decesului.

În urma verificărilor efectuate s-au luat o serie de măsuri. Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost sancţionat cu un avertisment scris pentru încălcarea prevederilor Ordinului 1706/ 2006 privind Conducerea şi Organizarea Unităţilor şi Compartimentelor de Primire a Urgentelor. Pe lista sancţionărilor se afla şi Spitalul Muncipal de Urgenţă Paşcani. Unitatea medicală a primit o amendă de la 10 000 lei la 20 000 lei pentru nerespectarea regulilor privind regimul şi condiţiile de acces în unităţile sanitare.

DSP Iaşi a concluzionat în urma anchetei că spitalul a încălcat prevederile Ordinului 1706/2006 privind Conducerea şi Organizarea Unităţilor şi Compartimentelor de Primire a Urgentelor. Totodată, medicul şef de la Centrul de Primiri Urgente a fost sancţionat cu amendă de la 2 000 la 4 000 lei pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare şi internare a cazurilor de urgenţă încălcând prevederile Oridinului 1706/ 2006.

Aceasta sancţiune are în vedere proastă conducere şi organizare a unităţilor şi compartimentelor de primire urgenţe.loading...

Adauga un comentariu