National

ANAF a publicat termenul limită pentru depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare

Publicat: 25 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ANAF a publicat termenul limită pentru depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare
ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește că termenul limită de depunere a notificării, prin care se manifestă intenția de a beneficia de măsura de restructurare a obligațiilor bugetare restante, este dată de 30 septembrie 2020.

Se încadrează la această facilitate toți contribuabilii care înregistrează obligații bugetare restante la data de 31.07.2020 și care doresc să își restructureze aceste obligații bugetare potrivit prevederilor Cap.I din Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, cu modificările și completările ulterioare, având însă sarcina să notifice organul fiscal competent cu privire la această intenție, precizează ANAF.

„După acest termen, contribuabilii sunt decăzuți din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare.  Contribuabilii, care depun notificări până la data de 30 septembrie 2020 și care își mențin intenția de a beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare, pot depune cereri de restructurare a obligațiilor până la data de 31 decembrie 2020, dată până la care trebuie să se adreseze unui expert independent, în vederea întocmirii unui plan de restructurare și a testului creditorului privat prudent.”, potrivit reprezentanților Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Românii scapă de cozile de la Administrația Financiară. Aceștia vor putea plăti taxele și impozitele on-line. ANAF face modificări! Ce trebuie să știe toți românii

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a afirmat că românii vor scăpa de statul la cozi la Administrația Financiară pentru plata taxelor și impozitelor. Acesta a anunțat că, de acum, aceste plăți vor putea fi făcute on-line.

”Gata cu drumurile la ANAF. Doar click-uri. Am promis reforma digitală a Administrației Fiscale și mă țin de cuvânt”, a scris Florin Cîțu.

Florin Cîțu consideră că acest sistem va putea fi accesat cu ușurință. Românii vor fi nevoiți să își facă un cont în spațiul privat virtual.

”Gata. Nu mai este nevoie să mergeți la ANAF sau administrațiile locale să stați la coadă ca să plătiți impozite și taxe. Acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus”, a mai scris Cîțu. Ministrul îi acuză pe social democrați că nu au vrut digitalizare, deși aceastea este inamicul evaziunii.

Florin Cîțu: „Aceste lucruri puteau fi făcute de ani de zile”

Pentru a accentua beneficiile acestei modificări, acesta a făcut o comparație prin care a criticat guvernarea PSD.

”Aceste lucruri puteau fi făcute de ani de zile. Socialiștii nu au vrut pentru că digitalizarea este cel mai mare inamic al evaziunii. Iar socialiștii, în special PSD-istii, iubesc evaziunea. Așa își finantateaza toate acțiunile de partid. A trebuit să vina un guvern cu adevărat liberal care să facă acete modificări în doar 6 luni”, a conchis Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu a avut succes! Deși Ministerul Finanțelor planificase 300 de milioane, a împrumutat doar 201 milioane de lei

Florin Cîțu nu a avut succes! Deși Ministerul Finanțelor planificase 300 de milioane, a împrumutat doar 201 milioane de lei.

Într-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 milioane lei, scadentă în octombrie 2030, la o dobândă anuală de 3,96%, Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci 201 milioane lei, sub nivelul planificat.

De asemenea, în cadrul licitației au luat parte şapte dealeri primari.

Adauga un comentariu