ANAF a scos la licitaţie mai multe terenuri aparţinând fostei şefe a Autorităţii Naţionale de Restiture a Proprietăţilor (ANRP) Crinuţa Dumitrean şi un teren al fostului ministru Elena Udrea.
Crinuţa Dumitrean este executată în urma unui dosar în care instanţa a dispus confiscarea de la aceasta a sumei de 400.000 de euro, apreciată de autorităţi ca fiind primită ca mită, chiar dacă faptele din dosarul în care a fost trimisă în judecată, în 2016, de DNA, s-au prescris.
Terenul Elenei Udrea se vinde cu preţul redus
Fiscul vinde şi un teren din Bucureşti al Elenei Udrea, ajuns la a doua licitaţie. Terenul Elenei Udrea se vinde cu preţul redus cu 25%, scrie profit.ro.
Elena Udrea a fost anchetată penal şi ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de şase ani de închisoare.
În total, cele şapte terenuri din Ilfov ale Crinuţei Dumitrean (4 milioane de lei cu TVA) şi terenul din Bucureşti al Elenei Udrea (6,8 milioane de lei cu TVA), se apropie de 11 milioane de lei.
Udrea – teren de 5.000 de mp în București
În septembrie, Profit.ro a anunțat că ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați, din București, aparținând fostului politician și ministru Elena Udrea. Terenul este situat în zona lacului Straulesti, iar prețul de pornire a fost stabilit la 7,612 milioane lei fără TVA (9,06 milioane lei cu TVA).
După calculele ANAF, prejudiciul total de recuperat de către stat ar fi de peste 9 milioane lei. Udrea a fost anchetată penal și ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. A fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie.
Acum, prețul a fost redus cu 25%, la 5,7 milioane de lei fără TVA (6,8 milioane lei cu TVA). ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile și imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe și impozite, precum și pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca prețul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade.
Și în Iași ANAF Iași a vândut anul trecut parca un apartament pe Anastasie Panu la un etaj superior. Termenul de înscriere a fost foarte scurt. De aici ce să înțelegem?! Pentru cine era?