Actualitate

Analistul politic, H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Acum să fim serioși, mereu a fost și va fi pericolul rusesc asupra suveranității și securității naționale a statului român…!”

Publicat: 31 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Analistul politic H.D. Hartmann la BZI LIVE Acum să fim serioși mereu a fost și va fi pericolul rusesc asupra suveranității și securității naționale a statului român...
H.D. Hartmann în platoul BZI LIVE

Jurnalistul H.D. Hartmann a vorbit în cadrul emisiunii BZI LIVE despre pericolul pe care îl poate reprezenta acest conflict din Republica Moldova pentru România. Cunoscutul analist politic a condamnat atitudinea președintelui Maia Sandu față de populația vorbitoare de limbă rusă din Moldova, subliniind faptul că oficialul de la Chișinău uită că și aceștia beneficiază de aceleași drepturi ca restul cetățenilor.

„Trebuie să vedem acum dacă în acest moment putem vorbi de colonizare sau e vorba de propaganda rusă pentru a ascunde adevăratul obiectiv”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann la BZI LIVE, despre pericolul rusesc

Cunoscutul profiler H.D. Hartmann a discutat ăn cadrul ediției BZI LIVE din data de 31 octombrie, despre pericolul rusesc de la granițele Moldovei. Jurnalistul a reiterat planul Rusiei de suveranitate și a scos în evidență faptul că România s-ar putea afla în pericol, în cazul în care Republica Moldova va dispărea ca stat.

„Pericolul rusesc a fost şi rămâne de secole. Nu poate fi negat, istoria l-a dovedit. Noi am suferit sub ruşi cel puţin timp de patru generaţii.

Gurile Dunării nu au fost apărate niciodată de puterile centrale. Sulina, la un moment dat, avea mai mulţi agenţi diplomaţi occidentali şi orientali decât avea Bucureştiul. Până şi Corabia avea doi agenţi diplomatici. Păpica era importantă pentru Occident, cum este şi astăzi.

Rusia s-a dezvoltat ca pericol, în paralel cu lupta noastră pentru independenţă faţă de Poartă. Trebuie să vedem acum dacă în acest moment putem vorbi de colonizare sau e vorba de propaganda rusă pentru a ascunde adevăratul obiectiv.

Ungaria urmează o linie neîntreruptă geografică de graniţa cu Ucraina. Ca atare, Rusia a gândit o replică, multi-level, una dintre ele fiind o replică propagandistă, pentru ocuparea României şi Poloniei, cu mai puțină traumă la Ungaria. Noi refuzăm ca români să scriem istoria, dar nu dorim să intrăm în arhivele jafului sovietic al României. Refuzăm să ne uităm la dezastru.

La nivelul de propagandă, Rusia, ca replică, prin refacerea imaginii traumatice, prin cele două mări principale, Marea Neagră şi Marea Baltică, aceasta propagandă, are ca obiectiv acoperirea uneia dintre cele mai grave fenomene care are loc astăzi.

Destabilizarea fundamentală, care duce cu rezultatul dispariţiei statele a fostei Republici Socialiste Moldova… Dacă Rusia nu poate înainta în Ucraina datorită ajutorului primit din Occident, nu poate înainte spre Polonia pentru a da substanţă şi a reaşeza temerile poloneze, dar în România are o şansă. Pentru că România, prin singura provincie veche românească, numită Moldova, prin orbirea prostească a Occidentului care nu a vrut ca aceasta să se unească cu România, singura opţiune care demonstrează că se vrea să se închidă orice graniţă NATO, este Moldova”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Eu nu mi-aş permite ca şef de stat să insult populaţia vorbitoare de limba rusă”

Cunoscutul jurnalist condamnă cu vehemență atitudinea președintelui Maia Sandu, care, spune H.D. Hartmann, nu ar trebui să desconsidere și să umilească populația vorbitoare de limbă rusă.

„Oricât nu mi-ar place Maia Sandu, pentru că îi cunosc vrăjmăşiile, această doamnă devine pericol fundamental pentru securitatea României în momentul în care îşi pierde statul.

Destabilizarea pe care o vedem de săptămâni, implicarea unor lideri politici pe care ea i-a exilat, în loc să îi aibă în ţara să poată negocia cu ei, deci practic ea a reuşit să îşi exileze opoziţia. Iar în acest moment nu are cu cine discuta. Iar aceste lovituri, împotriva manifestanţilor, căci cine sunt acei manifestanţi? Sunt babuşca şi mătușca, sunt mătuşicile de pe străzile Chişinăului, luate la bastoane de ăia înalţi care nu ştiu pentru ce dau cu bastonul. Dar unde este eşecul şi miopia ideologică a aşa-zisului guvern democratic? Este la elementul cel mai grav care a dus la războiul ruso-ucrainean: desconsiderarea populaţiei minoritare de limba rusă din Moldova.

Cu toate acestea, eu nu mi-aş permite ca şef de stat să insult populaţia vorbitoare de limba rusă. Motivul real invocat în Ucraina, este situaţia dezastruoasă a populaţiei de 10 milioane de ucraineni vorbitori de limba rusă, care din 2014 nici pensiile nu şi le-au mai luat.

Ceea ce face doamna Maia Sandu, acest act de filorusism, pe lângă ridicolul situaţiei, păi dacă sunt ruşi, cu cine să ţină? Cu un popor care insultă cultura rusă zilnic? Cum să se simtă cetăţeanul moldovean vorbitor de limbă rusă?

Dar nu numai că madam Sandu merge pe acest tunel al violenţei statale crescânde, pe care merg cele trei puteri pro-americane, care de 30 de ani au tăiat popularitatea culturii ruse… Ce vină au populaţiile de acum, că în urmă cu zeci de ani, Stalin a mutat populaţii întregi?!

Acei cetăţeni din Republica Moldova vorbitori de limbă rusă sunt şi rămân egali cu moldovenii”, a conchis H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann a vorbit la BZI LIVE și despre scenariul în care s-ar putea afla România dacă Maia Sandu pierde Republica Moldova.

Adauga un comentariu