Cancan

Anca Sigartău este urmărită penal! Ce faptă a comis celebra actriță

Publicat: 28 oct. 2020
Anca Sigartău urmărită penal
Anca Sigartău este urmărită penal pentru că ar fi încălcat legislația privind cheltuieli din fonduri publice

Anca Sigartău are probleme serioase și este urmărită penal. Totul i se trage de la un festival de teatru organizat în Bacău. De asemenea, pe latura civilă i se cer daune de 700.000 lei de către Teatrul Bacovia și Primăria Bacău. Problemele actriței au început în urmă cu 5 ani.

Cunoscuta actriță Anca Sigartău are probleme serioase cu legea. Aceasta a ajuns să fie urmărită penal după organizarea unui festival în calitate de director general al Teatrului Bacovia. Vedeta este suspectă de încălcarea legislației cu privire la cheltuielile din fonduri publice.

De ce este Anca Sigartău urmărită penal

Anca Sigartău trece prin momente cumplite din cauza unor probleme cu autoritățile. Pe lângă faptul că este urmărită penal pentru că ar fi încălcat legislația privind cheltuieli din fonduri publice, mai este împlicată într-un alt proces pe latură civilă. Mai exact, municipalitatea din Bacău și Teatrul Bacovia vor să recupereze de la actriță și de la un ONG suma de 700.000 de lei, calculată de Curtea de Conturi.

Problemele actriței au început în urmă cu aproximativ 5 ani și au legătură cu organizarea Festivalului internațional de teatru „Theaterstock”. După mai multe cercetări, autoritățile au ajuns la concluzia că s-ar fi depășit bugetul de 1,8 milioane de lei alocați din bungetul local pentru festival. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, prejudiciul stabilit de procurorii DNA fiind de 400.000 de lei.

Astfel, ancheta a fost preluată, in rem, de procurori. Inițial, dosarul a fost clasat, însă în urma contestării decizie, magistrații a fost nevoiți să continue cercetările în acest caz.

În cauză, se efectuează urmărirea penală față de un suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de angajarea cheltuielilor din bugetele locale peste limita creditelor bugetare aprobate. (…) La data săvârșirii prezumtivelor fapte, suspectul îndeplinea calitatea de director general al Teatrului Municipal Bacovia”, conform reprezentanților parchetului.

A participat la Asia Express

Anca Sigartău și băiatul ei, Teodor, au format una dintre echipele care au făcut parte din show-ul Asia Express, difuzat de Antena 1. Cei doi au făcut declarații despre această experiență și au povestit fanilor cum s-au simțit în competiție.

E o experință pe care noi o să o purtăm cu noi toată viața. E o dată în viață! Era o țară pe care îmi doream să o văd, așa cum îmi doresc să văd și Peru și Argentina și Brazilia și îmi doream să văd India… Este un reality show, a fost prima experiență, nu voi mai participa vreodată la un reality show, lucrurile cu care m-am confruntat sunt ieșite din comun, o cursă rămâne o cursă.Toată viața mea a fost o cursă!”, a declarat Anca Sigartău.

A fost o experiență frumoasă, cu bune și cu rele… La un moment dat am zis că nu mai putem și că trăgeam de noi și știam unde mergem, dar la un moment dat pici psihic, ești cu psihicul la pământ”, a afirmat Teodor, fiul Ancăi Sigartău.

Acum, rămâne de văzut cum își va rezolva problemele Anca Sigartău din moment ce este urmărită penal.

Adauga un comentariu