Actualitate

Ancheta de amploare la o sectie de politie din Iasi. Un sef isi poate pierde scaunul

Publicat: 06 oct. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ancheta de amploare la o sectie de politie din Iasi. Un sef isi poate pierde scaunul
1

@ O ancheta a fost declansata ieri la Sectia II Politie din municipiu @ Vizati sunt cativa politisti de acolo, in frunte cu seful lor @ Toti iesenii sunt indignati de ceea ce se petrece la aceasta sectie de politie

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi a declansat o ancheta de amploare la o sectie de politie din Iasi, dupa ce seful acesteia se crede pe plantatia proprie si isi bate joc de cetateni. Iesenii care locuiesc in aria de acoperire a Sectiei II Politie, reclama faptul ca atunci cand au de a face cu infractorii, trebuie sa-si faca singuri dreptate, deoarece plangerile sunt puse in fisete si uitate acolo fara a se lua vreo masura. Mai grav este ca sunt si situatii in care victimele se prezinta la sectia de politie cu hotul de „de mana” si au parte de acelasi rezultat: timp pierdut.

In acest context, spunem ca unii politisti ai Sectiei II, in frunte cu seful lor, continua sa dea dovada de ineficienta. Pentru ei, munca de teren nu exista, iar cetatenii sunt nevoiti sa prinda singuri hotii si sa-si recupereze bunurile. Desi iesenii au depus nenumarate plângeri la Sectia II Politie, acestea sunt uitate în fisetele institutiei, fara a se sinchisi careva sa ia vreo masura. Reamintim ca, un ultim caz in care politistii de la Sectia II au facut de rusine uniformele pe care le imbraca s-a petrecut in luna iulie a acestui an. Un cetatean din Canta s-a plans organelor ca i s-au furat niste scule electrice in timp ce era la un sprit cu prietenii, le-a dat adresa si numele hotului, iar politistii nici macar nu s-au sinchisit sa-l cheme la audieri.

Mai mult, hotul ii rade in nas victimei, de fiecare data cand se intalnesc. In plus, Costel Drumea, seful Sectiei II Politie, este rar vazut la serviciu, iar de raspuns la telefonul dat de Inspectorat nici nu vine vorba. Nepasarea acestuia a atins cote alarmante. „Am declansat o ancheta in cazul prezentat de dumneavoastra. Vom face verificari, iar la final va vom comunica rezultatul”, a declarat chestorul Ioan Scripniciuc, seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.
 
Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa-l contacteze telefonic pe Costel Drumea, dar eforturile au fost in zadar.

Batjocura totala

Cazul cu care s-a confruntat ieseanul din Canta nu este singular, din pacate. Tot mai multi cetateni care stau in cartierele arondate Sectiei II se plang ca, desi depun sesizari, acestea zac prafuite in fisete si nimeni nu ia vreo masura.

„Am lasat o noapte camionul acasa, iar hotii au furat motorina facand o gaura cu bormasina in rezervor. Autorii au mai facut si alte furturi. Dupa ce i-au prins, i-au trimis la mine, sa ma inteleg cu ei la daune. A venit un parinte cu trei tineri si nu am ajuns la niciun rezultat. Eu nu mi-am retras plangerea, dar am primit o instiintare dupa un timp, ca le pare rau, dar hotii nu au fost prinsi. Se pare ca mai bine s-au inteles cu ei decat cu mine. Sa inteleg ca ei au cerut mai putin ca mine, nu?”, a afirmat un cititor al cotidianului BUNA ZIUA IASI.

Politistul „doi in unul”. Nici la Sindicat nu face nimic

De precizat este faptul ca, Drumea este si presedintele interimar al Sindicatului national al Politistilor si Personalului Contractual. Din acest motiv, oamenii legii nu stiu cum sa procedeze atunci când apeleaza la sprijinul sindicatului, stiind ca se adreseaza sefului.
În urma decesului regretatului politist Vasile Ciuhureanu, conducerea acestei structuri a fost preluata de fostul vicepresedinte Costel Drumea, seful Sectiei II Politie.

Pâna aici toate sunt bune. Problema apare atunci cand politistii sanctionati de sef merg sa ceara sprijinul sindicatului a carei conducere este tot seful. Mai mult, unii dintre colegi considera ca aceasta dubla postura nu prea este morala. Cu alte cuvinte, in cazul lui Drumea, cum este posibil ca dimineata sa fii sef de sectie si sa-ti sanctionezi subalternii, iar dupa-amiaza sa fii lider de sindicat si sa-i aperi în fata sefului. Vicepresedintele SNPPC la nivel national, Andrei Marian, sustine totusi ca Drumea poate fi si la cârma sindicatului si la cea de la Sectia II.

„Legea îi permite sa ocupe functie de conducere în ambele situatii. De exemplu, nu poate fi presedinte de sindicat seful Inspectoratului de Politie Judetean sau înalti functionari publici. Intr-adevar, nu este moral”, a precizat Andrei Marian.

Cu toate acestea, nici cla lider de Sindicat nu prea se omoara. Recent, cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat cazul politistului Marius Cojan de la Sectia II, care a fost hartuit de comisarul DGA Catalin Tibulca si de fiul sau, deoarece acesta ii amendase odrasla. Sindicatul lui Drumea nu a miscat niciun deget pentru a-l apara pe Cojan.

Adauga un comentariu