Local

Ancheta epidemiologică demarată la centrul rezidenţial din Iaşi continuă. Câte persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19

Publicat: 30 apr. 2020
test sange anticorpi coronavirus covid19
Testul de sange care masoara anticorpii, adica imunitatea la infectia cu noul coronavirus, COVID-19

Ancheta epidemiologică desfășurată la centrul centrul rezidențial din Iași continuă. S-au finalizat 133 de testări ale personalului, dintre care încă șapte persoane au fost depistate cu coronavirus.

„Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi pe data de 28 aprilie 2020, vă aducem la cunoştinţă că s-au finalizat cele 133 de testări ale personalului şi beneficiarilor din acest centru. Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că faţă de rezultatele de ieri, încă 7 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, doi copii şi 5 angajaţi, ceea ce înseamnă că în total, au fost depistate pozitiv 12 persoane, 6 beneficiari ai serviciului social şi 6 angajaţi din cadrul centrului.

Vă reamintim că la începutul acestei săptămâni, s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, pentru şedinţa de dializă, un copil în vârstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever. Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus.”, potrivit DSP Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu