Actualitate

Anchetă internă după apariția unei poze cu două polițiste. Cele două fumează și beau cafea în timpul programului

Publicat: 19 aug. 2022
anchetă poze polițiste
Imaginea cu cele două agente de poliție a creat vii dispute printre internauți

Poliția a demarat o anchetă internă după apariția unei poze cu două polițiste care fumează și beau cafea în timpul programului. Imaginea a devenit virală pe rețelele sociale fiind distribuită și repostată pe sute de pagini. Potrivit autorităților, cele două ar urma să fie cercetate pentru încălcarea Codului de etică și deontologie al polițistului.

Anchetă internă după apariția unei poze cu două polițiste „vicioase”

Internetul a luat foc după ce o poză cu două poliţiste, surprinse în timp ce fumează și beau cafea în timpul serviciului, a devenit virală pe Facebook. Imaginea cu cele agente a fost publicată pe rețelele sociale, iar în numai câteva ore a fost distribuită şi repostată pe sute de pagini. Totodată, și comentariile au curs cu nemiluita, marea majoritate taxându-le pe cele două „vicioase”.

La scurt timp, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări, prin intermediul Serviciului Control Intern, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale. Verificările instituției vizează abateri de la Codul de etică și deontologie al polițistului, a comunicat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București în urma apariției în spațiul public a imaginii.

În fotografia cu pricina apar două tinere în uniformă de Poliție care stau pe scaun, în timp ce fumează și beau cafea. Ambele sunt machiate strident, iar una dintre ele este încălțată cu sandale. Potrivit reprezentanților Poliției, cele două tinere sunt angajate ale Secției 3 Poliție. Una dintre ele este angajată la serviciul care asigură paza instituției, iar cealaltă la biroul de informații.

Reacțiile internauților nu s-au lăsat așteptate

Fotografia, care a fost distribuită pe rețelele de socializare, a primit peste 1000 de comentarii. Cele mai multe dintre acestea sunt critici la adresa atitudinii și machiajului strident al celor două femei. Cu toate acestea, sunt și comentarii în spirit de glumă.

„Nebunilor, fetele erau umile animatoare în aşteptare să intre ca surpriză la petrecerea burlacilor / Poliția Română’n sandale! / Am văzut și polițiste în oraș cu pantaloni pe ele de ziceai că au ieșit la defilare în legins, fiind în această postură ar trebui să aibă o etică la îmbrăcăminte și modul de a se prezenta, dar nu sunt păduri fără uscăciuni / Asta este ținută obligatorie de polițist??? Am văzut în vest ținută de ținută, la noi poate nu este obligatorie… nu știu zic și eu !!! Ăsta-i rezultatul când se angajează din sursă externă, faci o «probă» și ai luat uniforma. Ce rost are să te chinui la academie/ Accesorizate cu bijuterii, în loc de mijloacele din dotare a unui/ei polițist/e! În loc de siguranţă și protecție… ai: bravo ai stil!/ …dar despre polițiștii care arată mai ceva ca interlopii??? Tatuați maxim de nu cunoști unde i mâna și unde se termina tricoul din uniformă, inele cu șerpi și capete de mort pe degete în timpul serviciului, barba… așa arată poliția romana astăzi!!!”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Oricum, acesta nu este un caz singular, astfel de situații petrecându-se și în trecut, cu agente de poliție care s-au pozat provocator.
Comentarii
 • Polițistele sunt mascate,nu machiate…
  Dizgrațios,cu parul dezlânat…
  Ce frumos era un coc lejer și o cascheta pe cap…
  Nu-i frumos deloc ochiului…
  Atitudinea lor,într-adevăr,te duce cu gândul in alta parte.Urat…

 • La fel de încredințat sunt și eu ,ca cetățean plătitor de taxe și impozite că actul polițienesc este pe mâini bune,pe mana acestei generații de polițiști și polițiste.
  Oare șefii chiar nu știu ce au în subordine?

 • he, he, cetatene, sigur ca sefii stiu. doar ei au facut criteriile de selectie. testul grila de admitere in scoala de politie iti cere sa numeri diftongi; sa spui daca cutare propozitie subordonata este circumstantiala de scop, de cauza, sau de loc; sa gasesti propozitia in care verbul este la diateza pasiva, etc. pai, la asa criterii, asa politisti.
  cheers!

 • Criterii de admitere :gene false,unghii false,botox,silicon, brățara la picior și confirma cu tatuajul…

 • Problema nu este ca beau astea cafea in timpul programului. Problema este, cum remarca cineva mai sus, ca astea doua sunt paralele fata de munca de politie adevarata. Contzopiste la un birou, da, dar patrulare pe strazi nu.

Adauga un comentariu