Titlurile zilei

Andreea va fi mama unui băiețel, deși are doar 16 ani! Adolescenta are planuri mari de viitor: „Vreau să-mi continui studiile, trebuie să repet clasa a VIII-a” – FOTO

Publicat: 25 nov. 2023
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Andreea va fi mama unui băiețel deși are doar 16 ani Adolescenta are planuri mari de viitor Vreau să-mi continui studiile trebuie să repet clasa a VIII-a - FOTO
Deși are doar 16 ani, Alexandra a aflat că o să devină mama unui băiețel

Adolescenta pe care o vom numi Andreea, pentru a-i proteja identitatea, a ajuns cu o sarcină de 30 de săptămâni la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași. Deși are doar 16 ani, faptul că va deveni mama unui băiețel nu o sperie, iar Andreea privește cu optimism către viitor

Andreea a ajuns la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, joi, 23 noiembrie 2023, prezentând contracții. Deoarece sarcina nu era dispensarizată de un medic obstetrician, mergând, până acum, doar la medicul de familie, adolescenta a fost internată pentru a i se face un set complet de analize, ecografie și alte investigații, după care va fi externată. După mai multe investigații, fata a aflat că o să devină mama unui băiețel.

Va fi mama unui băiețel, deși are doar 16 ani, dar asta nu o sperie: „O să mă ajute mama cu creșterea copilului”

Maternitatea Elena Doamna
Andreea a ajuns la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, joi, 23 noiembrie 2023, prezentând contracții

Reporterii BZI au discutat vineri, 24 noiembrie 2023, cu Andreea, o adolescentă în vârstă de 16 ani, din comuna Cotnari. Fata este însărcinată în 30 de săptămâni, iar peste câteva luni va deveni mama unui băiețel.

„Am fost cam de trei ori la medicul de familie, iar de acolo m-au trimis aici, pentru mai multe controale. Eram în clasa a VIII-a când am rămas însărcinată și am întrerupt studiile, urmează să repet anul. Trebuia să fiu în clasa a IX-a, dar eu sunt a VIII-a. Eu și iubitul meu, care are 19 ani, avem 6-7 luni de relație, am rămas însărcinată din întâmplare, nu a fost ceva planificat.

Părinții mei au spus că nu era momentul pentru a face un copil, dar au înțeles că așa s-a întâmplat. Și părinții iubitului meu sunt de acord cu relația și cu sarcina. Vreau să termin școala, iar mai apoi să-mi caut ceva de muncă. O să mă ajute mama cu creșterea copilului, părinții mei sunt divorțați, tata e plecat în străinătate, suntem o familie separată. Mai am încă trei frați, unul stă cu tatăl, acum, când tata e plecat, stă la bunica, iar ceilalți doi frați locuiesc cu mine și cu mama”, a povestit adolescenta.

Andreea nu se gândea ca va deveni mamă la o vârstă atât de fragedă

Deși are o vârstă fragedă, Andreea își dă seama că un copil presupune foarte multe responsabilități. Din fericire, fata se bucură de susținerea mamei sale, care o va ajuta astfel încât să-și poată continua studiile și să-și găsească un loc de muncă.

„Mă sperie ideea că o să devin mamă la o vârstă atât de fragedă. Aveam în jur de trei luni atunci când mi-am dat seama că sunt însărcinată, dar, chiar dacă aș fi aflat când sarcina era mai mică, tot nu aș fi vrut să fac întrerupere de sarcină, deoarece copilul nu are nicio vină. Așa s-a întâmplat să fie. Ieri am aflat că o să avem un băiețel, nu am avut timp încă se ne gândim la un nume.

Eu îmi doream să am fetiță, pentru că eu nu am avut surori, ci doar frați, și acum aș fi vrut să am o fetiță. Iubitul meu voia băiat. Noi nu locuim împreună, încă nu ne-am făcut planuri să ne mutăm sau să ne gândim la căsătorie. El o să recunoască copilul, nu știu dacă acest copil o să ne unească mai mult sau nu, dar eu sper să avem o relație de durată. Mă gândeam că primul copil o să-l fac la 20 de ani, 20 și ceva, nu chiar atât de devreme”, a mărturisit Andreea.

Adolescenta care va fi mama unui băiețel, deși are doar 16 ani, a mărturisit că iubește copiii, în special atunci când sunt bebeluși. Fata își dorește ca pe viitor să mai facă și alții, dar acum vrea să se axeze pe terminarea studiilor.

Comentarii
  • SI uite asa minora noasta o sa ia SI bursa de 7 milioane la fel ca olimpicii nationali. Pentru CA asta vara nunsi a ținut chiloțeii pe ea . Auzi la ea , nici opt clase nu are da are iubit. SI mama iubitului e deacord.
    Da cine vroiai sa ti păzească cu..ru , mama iubitului ?
    Ce crezi , c ai facut o borta in cer c ai ramas borțoasă din intamplare ?
    SI nici nu ai acte cu el , SI nnai nicio garanție , „iubitu„ Maine poimaine te primite la produs…
    Nu mai prezentati cazul ca fiind o intamplare cu final fericit.
    O sa faca videochat sau femei de serviciu in caz fericit.

  • Daca statul da bursa de 7 milioane+300 sociala+rechixite+tichet social+monoparentala+caldura+card energie+card social+ajutor social, ea, ca alte lepre sicurvistine, normal ca sevor craci nonstop si vor „studia”, ca doar o va tine intr-o veselie doar in bani nemunciti. E suficient sa mearga la scoala(unde si asa te primeste oricum ca nu sunt elevi) si sa se tot craceasca.

  • Se inmultesc ca iepurii,educatia de orice fel lipseste cu desavirsire ce sa-i faci,s-o mingii pe crestet ca-i gravida in loc sa termine macar liceul ? Asta e rezultatul politicii sanitare dezastruoase si a starii precare in familie. Tatal pleaca la munca sa asigure viitorul copiilor iar ele se f…t,ca-i singurul lucru care le-a ramas de facut,caz mediatizat,un olimpic in schimb e ceva trecut cu vederea afli eventual din presa straina ca exista copii capabili racolati de Occident eventual.

  • Iar incepeti cu povesti bolnave , siropoase si inaltatoare cu niste iepuroaice cam retardate care la 14 anisori si-au gasit iubirea si menirea vietii si se apuca sa toarne copii care la rindul lor asta o sa faca?

  • Numai astfel de stiri in ultimul timp? Ce facem aici? Un copil naste alt copil. E trist! Copiii trebuie sa isi traiasca viata, sa se bucure de vremurile inocente, care apropo, sunt cele mai placute din viata!
    Educatie! Asta ne trebuie.

  • asta e democratia…asta e consecinta democratiei…a netului la liber…si parinti IRES-PON-SA-BILI !! ce puteau concepe? decat un copil IRESPONSABIL ……. si ca ea sunt o GROAZA…carora le place p..a de de pe la 10-11 anisori…..ce se naste din pisica, soarece mananca….

  • Eu, care nu am avut gagica (atentie!) VREODATA pana acum…(si inca numar anii, bine macar ca am facut scoala + pregatire) vreau sa le transmit ceva protagonistilor acestei stiri de senzatie, ca tot e luna cadourilor in curand: să vă pun ceva (intuiti voi ce) pe masa de sarbatori.

  • Ah ce duuulce !, mai aveti multe de astea ? de fetite umede si excitate de 14 anisori dulci care se foot in draci in culmea fericirii si a iubirii supreme ? voi ”jurnalistii” sunteti normali la cap de scrieti asemenea articole ?

  • Iar incepeti cu toate panaramele astea..nu mai promovati mediocritatea..fata asta in clasa a VIII – a trebuia sa aiba alte preocupari nu fututul…

  • Asta sigur e o Tiganca. Rasa lor se inmulteste necontrolat ca iepurii. Oare cand va da guvernul o lege prin care sa se controleze numarul lor si sa ii inchida in vreo rezervatie naturala, pentru ca sunt periculosi pentru oameni.

  • Indiferent din ce relație o fi,un copilaș este o ființă nevinovată…
    Problema este la dobitocii maturi care-și pun mintea cu minorele…Oare-i violează minorele?O fata la 14-15 ani nu are discernământul necesar să ia în calcul că poate rămâne gravidă și rămâne cu un copil de crescut…
    Și nu cred că se întâmplă numai în mediile defavorizate.Avem exemple de oameni educați,rasați,care au ,,placeri” la minore:
    profesori,primari,mari artiști fotografi,
    polițiști,procurori,deci,chiar cunoscători ai legilor.
    Zilele trecute era prezentat cazul unui asistent maternal pedofil care abuza sexual copii de 9 și 13 ani,cu soția educatoare.
    Despre ce vorbim?
    Trăim într-o lume nebuna…

  • Aici nu-i cazul.Iubitul fetei are 19 ani.E mai mare cu 3 ani decât fata.E infracțiune când diferența de vârstă între făptuitor și victimă depășește 5 ani și se referă la minorii care nu au împlinit 16 ani și actul de natura sexuală altul decât violul.Aici e dragoste adevărată,după spusele fetei.
    Asta cu stabilirea diferentei de vârstă e discutabilă…Cum or fi gândit legiuitorii textul ăsta de lege? Dar,unde-i lege,nu-i tocmeala!
    Deci,în cazul acesta prezentat nu e infracțiune.,chiar daca faptele au avut loc când fata avea 15 ani.

Adauga un comentariu