Actualitate

Andrei Muraru va fi numit ambasadorul României în SUA

Publicat: 25 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andrei Muraru va fi numit ambasadorul României în SUA
Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Conform informațiilor această decizie a fost luată de către șeful statului Klaus Iohannis și Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

Procedura de numire va mai dura câteva zile fiindcă trebuie să se obțină avizul Statelor Unite ale Americii. În cursul zilei de luni președintele a semnat decretul de rechemare din funcție a actualului ambasador George Maior.

Iată cine este Andrei Muraru

În prezent Andrei Muraru este consilier prezidențial în cadrul Departamentului de Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă. Acesta a absolvit în anul 2005 Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a continuat cu programul de master „Românii și Europa” pe care l-a finalizat în 2007 . În 2011, în cadrul aceleași universități a terminat și un doctorat în Istorie.

Încă din 2006, de la înființare, a lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). A fost consilier în cadrul Cancelariei Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României pentru trei ani începând cu anul 2006. De asemenea în anul 2014 a fost membru al Administrație al Societății Române de Televiziune. În același an, în perioada iulie-decembrie a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.

Andrei Muraru este lector universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

 

Adauga un comentariu