Local

Angajații de la Servicii Publice plantează 1.200 de copaci pe malul Bahluiului. Arborii sunt de diferite specii – FOTO

Publicat: 19 mart. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Angajații de la Servicii Publice plantează 1.200 de copaci pe malul Bahluiului. Arborii sunt de diferite specii - FOTO
Pentru unele specii de copaci durează zeci de ani până ajung la maturitate

Echipajele de la Servicii Publice Iași au început să planteze 1.200 de copaci pe malul Bahluiului, iar lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii martie 2024. Ieșenii vor putea admira, peste ani, sălcii, arțari, mălini, platani și mesteceni

Din Podul de Piatră, până la Podul Sf. Ioan, cei 1.200 de arbori vor fi plantați pe malurile râului Bahlui. Servicii Publice are un acord cu Apele Române pentru aceste lucrări, care au început deja să fie desfășurate. Astfel, după ce copacii vor crește, ar trebui să fie o oază de verdeață, pentru a combate nivelul de poluare.

Vor fi plantați 1.200 de copaci pe malul Bahluiului

Arborii au fost crescuți 3 ani în pepiniera Servicii Publice din CUG. Aceștia au fost pregătiți special pentru a fi plantați în oraș, fiind îngrijiți și menajați, pentru a rezista. Nivelul de poluare din oraș este alarmant, în special din cauza mașinilor. Astfel, plantarea copacilor este un pas mic pentru a combate fenomenul poluării din oraș. Este posibil ca după finalizarea lucrărilor să mai fie aduși încă 300 de copaci pentru a suplimenta numărul inițial. Totuși, pentru unii durează aproximativ 70-80 de ani până ajung la maturitate.

„Avem mai multe specii, salcie, mesteacăn, platan. Avem de plantat 1.200 de copaci, iar noi preconizăm că până la finalul lunii vom termina lucrările. Noi suntem pregătiți să mai suplimentăm cu încă 300 de arbori, dacă va mai fi cerere. Deja avem un acord cu Apele Române pentru a planta copacii. Sunt plantați la marginea unde este delimitat trotuarul, deoarece nu aveam voie să îi plantăm în albia râului. Segmentul în care sunt plantați este cuprins între Podul de Piatră și Podul Sf. Ioan. Copacii au aproximativ 3 ani, au fost crescuți și îngrijiți în pepiniera noastră și nu cred că o să fie probleme, vor reuși să se prindă în pământ”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Sunt amenajate și parcurile în această primăvară

În această perioadă, sunt făcute lucrări și la parcurile Copou și Expoziției de către angajații de la Servicii Publice. Ca în fiecare primăvară, sunt pregătite sute de mii de plante pentru municipiul Iași. Compania a achiziționat, anul acesta, 1,2 milioane de flori, în valoare de 200 de mii de euro. Astfel, în Parcul Copou, este deja pregătit iazul pentru nuferi și iriși de apă. Totuși, o problemă foarte mare cu care se confruntă angajații de la Servicii Publice este faptul că unii nu apreciază decorurile florare și le rup sau le calcă. Pe lângă amenajările florare, compania montează și 30 de bănci de tip carte, cu citate din Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale și Ion Creangă.

Până la finalul lunii martie, vor plantați cei 1.200 de copaci pe ambele maluri ale Bahluiului.

Comentarii
Adauga un comentariu