National

Angajații lui Piedone – vacanțe de lux și „formare profesională” pe bani publici

Publicat: 26 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Angajații lui Piedone - vacanțe de lux și formare profesională pe bani publici
Cristian Popescu Piedone

În plin sezon estival în anul 2021, Primăria Sectorului 5 a cheltuit aproape 400.000 de lei pentru “instruirea angajaților”. Cursurile de formare profesională sunt desfășurate în hoteluri de 4 stele atât la mare, cât și la munte. Funcționarii publici pot aduce însoțitori pentru cazare gratuită în multe dintre oferte. Serviciile au fost achiziționate direct din SEAP de la companii cunoscute pentru colaborarea lor cu instituțiile publice.

Primăria Sector 5 a luat în considerare formarea profesională a angajaților la începutul lunii iulie 2021. Astfel, a început să obțină “cursuri” din SEAP împreună cu serviciile hoteliere asociate. A ales doar hoteluri de 4 stele din stațiuni bine cunoscute și populare în rândul românilor. Sejururile care sunt plătite din fondurile contribubililor trebuie să aibă cel puțin șapte zile. În plus, majoritatea pachetelor hoteliere permit angajaților să-și aducă membrii familiei și membrii publicului în vacanță, cazarea fiind gratuită.

Începând cu 14 iulie, Lectoform Travel SRL va primi 81.580 de lei pentru cursuri la Poiana Brașov, Olimp, Mamaia și Govora. Un angajat al Primăriei Sector 5 va sta la Hotelul Palace din Govora între 8-15 august. Pachetul hotelier care include cazare în cameră dublă cu mic dejun, care a fost cumpărat pe 14 iulie prin SEAP de la Lectoform SRL, va costa 3290 de lei.

În aceeași zi, alți patru angajați ai administrației primăriei primesc o vacanță finanțată din fonduri publice la Mamaia, cu cazare la Hotel Zenith de 4 stele. Costul pachetului hotelier pentru o persoană este mai mare decât cel de la Govora, 5470 de lei, și a fost achiziționat direct de la aceeași companie, Lectoform Travel.

De asemenea, primăria a cumpărat un “curs de accesare a fondurilor europene și un curs de legislație și aplicare a SEAP” de la Lectoform Consulting în aceeași zi, cu o sumă de 15.000 de lei.

În plus, pe 14 iulie, primăria plătește cazare de șase nopți pentru cei 14 angajați care vor “examina Noul Cod Administrativ” la Poiana Brașov, Eforie Nord și Olimp. Lectoform Travel primește suma totală de 56.410 lei din fonduri publice.

Pe 23 iulie, însă, cei mai mulți bani merg către firmă DOTIS Trading, 103.000 de lei pentru pachete de instruire pe litoral. 15 funcționari publici vor învăța “ controlul financiar preventiv, etică și integritatea în administrația publică locală și cum să obțină finanțare europeană”. Toți vor fi cazaţi la Hotelul Palas din Mamaia. Cazarea lor va costa 6000 de lei pentru o persoană, iar cursul 850 de lei.

Nu este nevoie să vă spunem că, da, și acum continuă vacanțele pe bani publici organizate de Piedone. Având în vedere ultimele dezvăluiri, înțelegem că Piedone își plimbă nu doar angajații pe bani publici, ci chiar rudele!

Comentarii
  • Si ai lui Chirica, primarul orasului Iasi a facut fix la fel. Acum nu stiu care primar a copiat aceasta reteta de la care, dar se pare ca bugetarii astia nu o duc rau de loc. Aviz amatorilor si amatoarelor.

Adauga un comentariu