Local

Angajații Serviciului de Probațiune Iași intră în greva foamei

Publicat: 12 dec. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Angajații Serviciului de Probațiune Iași intră în greva foamei
Greva foamei la Iași

Angajații Serviciului de Probațiune Iași vor intra de miercuri, 13 decembrie 2023, în greva foamei.

„Vă informăm că, începând cu data de 13 decembrie 2023, ora 08.00, 7 angajaţi ai Serviciului de Probaţiune Iaşi vor intra în greva foamei, ca forma extremă de protest împotriva nedreptăţilor care fac invizibile munca, abnegaţia şi drepturile personalului de probaţiune, manifestându-ne, astfel, solidaritatea cu colegii din ţară, care au intrat în greva foamei, din data de 10 decembrie 2023.

Am ales această cale de protest, deoarece, în fluturaşii de salarizare aferenţi lunii noiembrie 2023, ar fi trebuit să se regăsească materializate toate promisiunile, angajamentele şi reparaţiile omisiunilor anterioare ale angajatorului Direcţia Națională de Probaţiune, ceea ce nu s-a întâmplat.

Alegerea acestei forme de protest, greva foamei, este fundamentată pe următoarele considerente şi însoţită de următoarele revendicări:

De aproape 10 ani (din anul 2014, de la intrarea în vigoare a noului Cod penal şi a legislaţiei aferente, noi putem să muncim cu scheme subdimensionate de personal, în condiţii impropii, cu sute de mii de persoane care au săvârşit infracţiuni şi pe care le redam societăţii pregătite de reintegrare, aducând economii substanţiale la bugetul de stat, în timp de guvernanţii declară că nu pot să ne respecte dreptul la o salarizare corectă.

De aproape 6 ani (din anul 2018, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017), personalul de probaţiune are salariile blocate la un calcul greşit şi nu a înregistrat nicio reparaţie din partea angajatorului, în prezent, nu există hotărâri judecătoreşti, ordine ale ministrului justiţiei, bani în bugetul angajatorului pentru plata integrală a salariilor personalului de probaţiune şi, totuşi, aceasta plată nu s-a realizat.

Apreciem că greva foamei este o soluţie extremă la care apelăm, alături de celelalte forme de protest şi de solicitările anterioare, în vederea corectării salariale şi în acord cu munca depusă de personalul de probaţiune”, se arată în comunicatul trimis de angajaţii Serviciului de Probaţiune Iaşi.

Întregul comunicat poate fi consultat mai jos:

Comentarii
Adauga un comentariu