Actualitate

Angajatul fantoma

Publicat: 17 feb. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajatul fantoma
1

@ Un iesean acuza faptul ca a fost angajat fara stirea sa, iar documentele au fost falsificate @ Constantin Hagiu sustine ca a aflat intamplator ca lucreaza pentru o firma de constructii @ Patronul acuzat se apara spunand ca angajarea este legala, iar tanarul a incercat sa-l santajeze

Un iesean sustine ca este protagonistul unei povesti incredibile, mai ales pentru o perioada de criza economica. Constantin Hagiu spune ca a fost angajat in fals de o firma de constructii, fara ca el sa stie acest lucru. A aflat intamplator, de la un angajat al ITM, ca are un al doilea contract de munca. „Lucram pentru RAL Trend SRL si am avut nevoie de o copie dupa cartea de munca. Pe 1 martie 2010 am fost la Inspectoratul Teritorial de Munca si cei de acolo mi-au spus ca, in afara de contractul de care stiam, am un contract de 4 ore pe zi incheiat cu Consul ABC SRL„, sustine Hagiu.
Firma nu-i este total necunoscuta tanarului pentru ca, dupa cum spune chiar el, s-a prezentat in decembrie 2009 la un interviu de angajare la Consul ABC SRL. „Mi s-a spus ca, daca domnul director va fi de acord, voi fi contactat pentru angajare. Nu m-a mai cautat nimeni si eu mi-am gasit alt loc de munca. Pe contractul de la ITM nu este semnatura mea, probabil au copiat-o dupa cea de pe diplome, deoarece la interviu am fost cu un dosar, care a ramas la ei”.

I s-a cerut demisia

Potrivit lui Constantin Hagiu, contractul cu Consul ABC SRL i-a adus doar probleme. „Acum nu lucrez, dar nu pot lua nici somaj. Totul este blocat pentru ca am facut plangeri penale. Nu stiu ce a avut de castigat patronul din aceasta angajare, dar eu am avut doar de pierdut”, a mai spus Hagiu.
Ieseanul care acuza faptul ca a fost angajat fara voie s-a dus la sediul firmei de constructii pentru a discuta cu patronul. „Administratorul mi-a spus ca nu intelege de ce sunt suparat, pentru ca mi-a facut un bine si imi merge vechimea. Dupa aia a incercat sa ma convinga sa-mi dau demisia”, sustine Constantin Hagiu.
De meserie inginer de imbunatatiri funciare, Hagiu spune ca plangerile facute la Parchet si la Politie s-au blocat la Sectia a II-a de Politie. Contactat de reporterii BZI, administratorul Consul ABC SRL, Corneliu Caramalau a confirmat faptul ca Hagiu i-a fost angajat. „Numai probleme mi-a facut baiatul asta! El s-a prezentat cu dosarul la o selectie pentru angajare. Fiind tanar inginer, a prezentat interes si l-am angajat. Am vrut sa-i fac un bine si a ajuns sa ma reclame peste tot”, a declarat Corneliu Caramalau.

Singura certitudine: nu a lucrat nici o zi

Situatia este si mai ciudata pentru ca ambele parti spun ca tanarul inginer nu a lucrat deloc la Consul ABC SRL. „Cum sa lucrez la ei, daca nu am fost angajat? Din cate stiu, nu au platit nici contributiile la stat pentru mine, desi au facut acel contract de munca. Nu am luat nici un salariu”, sustine Constantin Hagiu.
De partea cealalta, Corneliu Caramalau sustine ca angajatul sau nu s-a prezentat la lucru, desi a fost contactat de mai multe ori. „N-a lucrat un ceas! Am tot vorbit cu el si mi-a spus ca pleaca in strainatate, am inteles ca a si fost plecat la munca peste hotare. Nu a luat salariu pentru ca nu poti plati un om care nu vine la munca”, spune Corneliu Caramalau.
Potrivit datelor prezentate de Hagiu, interviul pentru angajare a avut loc in decembrie 2009, contractul a fost incheiat pe 29 decembrie 2009, inregistrat la ITM pe 18 februarie 2010, iar de existenta lui a aflat pe 1 martie 2010. Asadar, intre data angajarii si data la care spune Constantin Hagiu ca a aflat de contract au trecut mai mult de doua luni, timp in care nu a fost concediat, desi nu s-a prezentat la serviciu. „Am incercat sa vorbesc cu el, dar nu am avut succes. L-am concediat inca de atunci, i-am trimis o adresa in acest sens”, sustine Caramalau.

Acuzatii de santaj

In toata aceasta poveste, din acuzator, Constantin Hagiu a devenit, la randul sau, acuzat. Administratorul firmei de constructii implicate il acuza ca i-a cerut bani pentru a nu-l reclama. „A facut plangeri peste tot pe unde a putut. Inainte de asta, a venit la mine si mi-a cerut niste bani ca sa nu ma reclame. Nu i-am dat si asa am ajuns sa dau declaratii si la Politie, si la Parchet. Suma pe care o vroia este de 3 mii de euro”, a sustinut Corneliu Caramalau.
Pentru ca dosarul se afla in cercetare, este greu de spus in acest moment care dintre partile implicate are dreptate. Singura certitudine este aceea ca inginerul Constantin Hagiu a figurat ca angajat al unei firme mai mult de doua luni, desi nu a lucrat nici o zi.

Adauga un comentariu