International

Angela Merkel, anunț de ultimă oră despre pașapoartele digitale pentru vaccinare

Publicat: 27 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angela Merkel anunț de ultimă oră despre pașapoartele digitale pentru vaccinare
Cancelarul german, Angela Merkel, a avut o discuție telefonică cu Hassan Rouhani, președintele Iranulu

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, joi, că certificatele digitale pentru vaccinare, care vor permite oamenilor să călătorească în Europa în pofida pandemiei de coronavirus, vor fi probabil disponibile înainte de venirea verii, informează Reuters.

” Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare ”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă, susţinută după un summit virtual al Uniunii Europene.

Merkel a mai spus că Comisia Europeană va avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Și Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria susțin ideea unui pașaport de vaccinare

„Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a afirmat Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA, la o conferinţă de presă, înaintea summit-ului european la care liderii europeni sunt divizaţi în chestiunea creării paşapoartelor de vaccinare pentru înlesnirea şi călătoriilor în UE.

Cancelarul austriac a menționat că „paşapoarte verzi digitale” pe telefoanele mobile să poată oferi deţinătorilor acestora acces în restaurante, la evenimente culturale, sportive sau pentru turism, nu doar celor care au fost vaccinaţi recent anti-COVID-19, ci de asemenea oricui are un test recent COVID-19 negativ, conform Agerpres.

Kurz a precizat că statele UE care au sectoare turistice importante, precum Austria, Grecia, Italia şi Spania, au idei similare în această chestiune.

Pe când alte state membre, cum ar fi Franţa şi Germania, sunt rezervate cu privire la acordarea unor beneficii persoanelor vaccinate anti-COVID-19, mai ales că procentul persoanelor vaccinate în UE este încă foarte redus şi s-ar crea discriminări, plus că nu este clar dacă o persoană vaccinată mai poate transmite virusul, notează agenţia DPA, precizând că de la summitul în desfăşurare nu se aşteaptă o decizie în această chestiune.

Adauga un comentariu