International

Angela Merkel, anunţ important: ”Trebuie să fim în continuare conştienţi că suntem încă la începutul pandemiei”

Publicat: 07 mai 2020

Angela Merkel consideră că evoluția pandemiei este bună după primele relaxări ale unor restricții. Totuşi, cancelarul german trage şi un semnal de alarmă.

Astfel, cancelarul a hotărât să ia noi decizii cu privire la măsurile impuse. ”Trebuie să fim în continuare conştienţi că suntem încă la începutul pandemiei şi că mai avem un lung drum de parcurs în lupta împotriva virusului”, a avertizat totuşi Merkel.

Angela Merkel a participat la o reuniune cu liderii de landuri şi a validat continuarea relaxării restricţiilor, avertizând în acelaşi timp că rămâne un lung drum de parcurs până la câştigarea bătăliei împotriva noului coronavirus, consemnează agenţiile AFP şi DPA, citate de Agerpres.

„Am ajuns aşadar la un punct în care putem spune că am atins obiectivul încetinirii propagării virusului”, a mai menţionat Merkel, la conferinţa de presă ulterioară acestei reuniuni prin videoconferinţă dedicată crizei epidemice şi la care s-au convenit noile măsuri de relaxare.

Astfel, Germania va ridica majoritatea restricţiilor impuse la jumătatea lunii martie pentru a stăvili epidemia. Vor fi astfel redeschise începând de săptămâna viitoare magazinele cu suprafeţe mai mari de 800 de metri pătraţi, dar cu limitarea numărului de persoane, iar sectorul Horeca îşi va putea relua activitatea în unele regiuni.

Se vor redeschide şi şcolile pentru clasele primare şi grădiniţele, care încă nu erau vizate de relaxarea restricţiilor iniţiată pe 20 aprilie, dar cu măsuri de precauţie.

O altă decizie priveşte ridicarea interdicţiei totale a vizitelor în căminele de bătrâni. Fiecare persoană vârstnică din aceste cămine va putea fi vizitată de un singur aparţinător.

Rămân însă în vigoare măsurile privind închiderea parţială a graniţelor şi interdicţia privind desfăşurarea marilor manifestaţii sportive, festive sau culturale cu public.

Obligaţia de a menţine o distanţă fizică de cel puţin 1,5 metri faţă de celelalte persoane a fost prelungită până pe 5 iunie, dar se va putea ieşi afară în grupuri de persoane formate din două familii, până în prezent fiind permisă ieşirea în spaţiul public numai împreună cu colocatarii, o singură familie sau cel mult două persoane.

Adauga un comentariu