International

Angela Merkel: „Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și ajuta partenerii din UE”

Publicat: 13 mai 2020

Germania trebuie să-şi ajute partenerii din Uniunea Europeană să-şi relanseze economiile după criza coronavirusului, a spus, marţi, Angela Merkel, în cursul unei reuniuni a parlamentarilor din formaţiunea sa politică.

Este esenţial pentru Germania, în calitate de naţiune exportatoare, ca şi celelalte state membre ale UE să fie şi ele bine, a explicat cancelarul, menționând planul de relansare european, a cărui amploare şi finanţare rămân deschise, potrivit ei.

Cancelarul a convenit cu Ralph Brinkhaus, preşedintele grupului parlamentar conservator CDU-CSU, că Berlinul trebuie să contribuie mult mai mult la relansarea europeană, au precizat surse participante la discuție. Bundestagul ar urma să fie implicat în această decizie.

Recunoscând necesitatea ajutorului german, Ralph Brinkhaus a spus că vrea să ştie la ce ar urma să fie folosite fondurile alocate ţărilor aflate în dificultate, scrie Agerpres. Comisia Europeană urmează să prezinte săptămâna viitoare propuneri bugetare revizuite.

În altă ordine de idei, Angela Merkel le-a spus aleşilor conservatori să nu conteze pe o redeschidere a frontierelor într-un termen foarte scurt. Este un punct care va fi miercuri pe ordinea de zi a reuniunii guvernului. Executivul german doreşte revenirea la normalitate în spaţiul Schengen, dar Franţa nu-şi va deschide frontierele în mod sigur înainte de jumătatea lunii iunie, a explicat cancelarul german.

Adauga un comentariu