International

Angela Merkel pregăteşte noi măsuri pentru stoparea pandemiei

Publicat: 10 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angela Merkel pregăteşte noi măsuri pentru stoparea pandemiei
Angela Merkel urmeaza sa aplice noi masuri pentru stoparea pandemiei de coronavirus in Germania

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel. pregăteşte noi măsuri pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Aceasta urmează să aibă o întâlnire în cursul zilei de astăzi, 10 februarie, cu cei 16 premieri de state federale din Germania.

Înainte de ședința de miercuri, este foarte probabil că restricțiile actuale să fie prelungite, posibil până în martie, dat fiind că acestea expiră pe 14 februarie.

Angela Merkel, noi măsuri pentru stoparea pandemiei

În momentul de fată, Germania se află sub o formă de lockdown național încă din noiembrie, ceea ce a forțat închiderea de școli, grădinițe și de afaceri care nu sunt esențiale pentru populație.

În unele state federale a fost elaborate planuri individuale pentru o redeschidere progresivă a grădinițelor și școlilor începând cu săptămâna viitoare.

La început nu era clar cum ar putea fi reconciliate extinderea măsurilor de blocare și deschiderea unor școli.
Angela Merkel a declarat marți că se opune ferm oricărei forme de relaxare până la 1 martie, potrivit unor surse prezente la o reuniune online a partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU).

Angela Merkel a mai spus că este crucial să se reducă rata infecției înainte ca noua tulpină de coronavirus identificată pentru prima dată în Marea Britanie să câștige teren și să devină dominantă.

Diferențele de opinie cu premierii de state federale rămân în picioare, a spus ea. Rămâne ca discuția de astăzi să lămurească lucrurile și este de așteptat ca Merkel să-și impună punctul de vedere.

Germania în criza vaccinurilor. Ce spune Angela Merkel

Jens Spahn a declarat că se așteaptă ca deficitul de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri”, a scris Spahn pe Twitter, conform Hotnews. Oficialul din cabinetul Merkel a adăugat că ar vrea să convoace un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare. Angela Merkel a anunțat prelungirea și întărirea lockdown-ului în Germania până pe 14 februarie.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut o distribuție „corectă” și rapidă a vaccinurilor împotriva coronavirusului în întreaga lume, inclusiv în țările mai sărace.

„Aici este vorba despre o distribuție echitabilă, și nu despre problema banilor”, a declarat Angela Merkel în discursul său la Forumul Economic Mondial virtual din acest an.

„Desigur, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că distribuția poate începe rapid”, a adăugat Merkel. De asemenea, ea s-a pronunțat împotriva naționalismului în ceea ce privește vaccinările în masă ca o cale de ieșire din pandemia COVID-19.

În cursul zilei de astăzi, Angela Merkel urmează să se întâlnească cu cu cei 16 premieri de state federale din Germania pentru stabilirea unor noi măsuri pentru stoparea pandemiei.

Adauga un comentariu