National

ANM a emis alertă Cod portocaliu de furtuni și averse torențiale

Publicat: 06 iul. 2020

Alertă meteo de ultimă oră în România. Meteorologii au emis, luni, avertizări Cod portocaliu de furtuni pentru mai multe zone din județele Gorj, Vâlcea și Argeș, valabile până la ora 17.00. Potrivit ANM, una dintre avertizări vizează zonele de munte ale județelor Gorj și Vâlcea și localitățile Bumbești-Jiu, Novaci, Crasna, Baia de Fier, Polovragi, Stănești, Mușetești și Schela din județul Gorj. A doua avertizare se referă la zona de munte a județul Argeș. În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor acumula local 35-50 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni. Avertizările sunt în vigoare până la ora 17.00.

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, intervalul 6 iulie – 3 august 2020. Meteorologii au anunţat vineri cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. În general, în sud-est va fi mai cald decât în mod normal, iar în vest și nord-vest temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei.

Vor exista perioade cu excedent de ploi în anumite zone.

Prognoza meteo 6 – 13 iulie

Astfel, în săptămâna 6 – 13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, centrale și sud-vestice, iar în cele estice și sud-estice va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, anunță ANM.

Vremea 13 – 20 iulie 2020

În săptămâna 13 – 20 iulie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vestul teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo 20 – 27 iulie 2020

Săptămâna 20 – 27 iulie se va caracteriza prin temperaturi medii ale aerului ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în nord-vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 27 iulie – 3 august 2020

În săptămâna 27 iulie – 3 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în sudul și sud-estul țării, iar în regiunile intracarpatice temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Adauga un comentariu