National

ANM a emis Cod portocaliu de ploi și vânt. Cum va fi vremea în acest weekend

Publicat: 18 iul. 2020
Alertă meteo în România, cu un cod portocaliu de vreme instabilă
Alertă meteo în România, cu un cod portocaliu de vreme instabilă

ANM a emis, sâmbătă, o alertă Cod galben care anunţă instabilitate atmosferică în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte. Meteorologii au emis şi un Cod portocaliu care anunţă cantităţi însemnate de apă, valabil în Oltenia, local în Transilvania, Maramureş şi la munte.

Codul galben este valabil până duminică, la ora 22.00.

„În intervalul menţionat, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi, izolat, grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp”, anunță meteorologii.

Codul portocaliu expiră tot duminică la ora 22.00.

„În Oltenia, local în Transilvania, Maramureş şi la munte vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Carpaţilor Meridionali, 70…90 l/mp”, anunță sursa citată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Prognoza meteo, weekendul 18-19 iulie 2020

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru weekendul 18-19 iulie 2020. Potrivit prognozei ANM, vremea se menține caldă sâmbătă și duminică, dar vor apărea și precipitații și descărcări electrice.

Prognoza meteo pentru weekendul 18-19 iulie 2020. Unde va ploua

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au prognozat pentru weekendul 18-19 iulie 2020 vreme frumoasă în marea majoritate a țării. Pe seară, în unele zone, meteorologii au anunțat că este posibil să plouă, iar aversele să fie însoțite de descărcări electrice.

Meteorologii au anunțat pentru litoral o vreme un pic mai rece, comparat cu restul teritoriului. Meteorologii ANM au transmis că starea vremii va fi mohorâtă, iar norii vor acoperi cerul. Sâmbătă, temperaturile vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius, în timp ce duminică acestea vor oscila în preajma valorilor de 20 și 27 de grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte și în București

Meteorologii au anunțat un weekend ploios în Brașov. De asemenea, potrivit ANM, temperaturile vor mai mici decât normalul perioadei în care ne aflăm. Meteorologii Administrației Naționale au anunțat pentru ziua de sâmbătă, în București, vreme foarte caldă. Astfel, potrivit prognozei, temperaturile vor fi cuprinse între 17-31 de grade Celsius. În schimb, ziua de duminică va fi una ploioasă pentru bucureșteni, iar aversele vor fi prezente pe tot parcursul zilei. De asemenea, duminică, temperaturile vor fi cuprinse între 18 și 30 de grade Celsius.

Ploi în acest weekend, în Moldova

În unele zone, sâmbătă, vor fi averse și furtuni, iar valorile termice vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius. Duminică va ploua din nou toată ziua și temperaturile vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade Celsius.

Starea vremii în Iași va fi de asemenea una mohorâtă, iar ploile vor apărea sporadic în ziua de sâmbătă. Norii vor acoperi cerul în tot acest weekend în zona Moldovei. Temperaturile vor fi cuprinse între 18 și 29 de grade Celsius sâmbătă, iar acestea vor oscila între 18 ți 28 de grade Celsius în ziua de duminică.

Adauga un comentariu