National

ANM a emis mai multe atenționări de cod galben și portocaliu. Iată ce județe sunt vizate

Publicat: 26 nov. 2021
Alertă meteorologică
Alertă meteorologică

Vântul suflă cu putere, vineri, seara, în aproape toată țara. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări cod galben pentru 11 județe și cod portocaliu pentru alte 10 județe.

Potrivit ANM, în special în zona înaltă din Gorj, Vâlcea, Alba, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin și Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de peste 110-120 km/h, temporar ninsoare viscolită.

Avertizarea este valabilă până la ora 20.00.

De asemenea, în județele Arad, Bihor, Sibiu – zona depresionară, Harghita, Bacău – zona joasă, Botoşani; Galaţi; Neamţ – zona joasă; Vrancea – zona joasă, Iaşi, Vaslui sunt în vigoare atenționări cod galben de vânt.

Avertizările sunt valabile până la ora 23.00.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, devenind caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi de la 5 grade în estul Transilvaniei, până la 16-17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări în vest şi în nord-vest, unde va ploua slab, în special în prima parte a zilei şi din nou pe parcursul nopţii. La munte, îndeosebi la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii slabe mixte.

În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi numai pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, unde rafalele vor mai depăşi 60-80 km/h şi temporar în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe alocuri, îndeosebi în regiunile sudice se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo pentru duminică, 28 noiembrie 2021

Duminică, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Olteniei cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere.

La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10-20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80-100 km/h, dar temporar şi la viteze mai mici şi în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.





Adauga un comentariu