National

ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi, grindină și vânt. Ce județe sunt vizate

Publicat: 16 aug. 2020
ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi, grindină și vânt

Alertă meteo de ultimă oră. Nu scăpăm de vremea rea. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ploi torențiale, vânt și grindină pentru duminică. Alerta vizează 15 județe.

Cod Galben de ploi, grindină și vânt în 15 județe

De la ora 10:00 până la ora 23:00, în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Alerta vizează total sau parțial județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, mai ales în zonele de deal și munte.

Cod portocaliu de averse în Iași și în mai multe localități din Moldova

Alertă meteo emisă de ANM în urmă cu puțin timp. Ploile se intensifică în 12 județe, din cele 33 aflate deja sub cod galben de ploi. 12 județe ale țării se vor afla, de sâmbătă până duminică, sub avertizare Cod portocaliu de ploi puternice și vijelii. În alte zone ale țării se anunță Cod galben de vreme rea, iar pentru duminică în cea mai mare parte a țării este prevăzută tot instabilitate atmosferică, conform Mediafax.
Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul sâmbătă ora 12:00 – duminică ora 6:00, privind cantități de ploi însemnate.

În sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp. Sunt vizate județele Sălaj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

De asemenea, de sâmbătă ora 10:00 până duminică la ora 10:00 se anunță Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meteorologii au emis și o informare meteo pentru ziua de duminică, în care anunță tot instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, mai ales în jumătatea de vest.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

Vreme frumoasă spre finalul săptămânii în județul Iași

Administrația Națională de Meteorologie aduce o veste bună și spre finalul săptămânii. Vineri, 14 august 2020, la Iași vremea a fost în general frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Cerul a fost mai mult însorit, vântul a suflat slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații au fost extrem de scăzute. Spre seară, vremea a fost frumoasă, în timp ce vântul a suflat slab, iar șansele de precipitații au fost destul de scăzute.

Sâmbătă, 15 august 2020, ieșenii au avut parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 31 grade Celsius. Cerul a fost mai mult însorit, vântul a suflat slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații au fost destul de reduse. Spre seară, vântul a suflat slab, în vreme ce șansele de precipitații au rămas la fel de scăzute.

Duminică, 16 august 2020, în ultima zi a săptămânii, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Adauga un comentariu