National

ANM a emis un avertisment de ultim moment. Fenomen extrem în România

Publicat: 01 oct. 2020
Alertă meteo în România
Alertă meteo în România

ANM a emis un avertisment de ultim moment. Specialiștii susțin că în perioada următoare, în România se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute, precum și fenomene meteo extreme. Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment cu privire la temperatura care se va înregistra la noi în țară, în perioada următoare. Mai exact, temperatura maximă a aerului se va încadra între 13 – 31 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 6 şi 21 de grade Celsius în toate regiunile.

Mai mult, specialiștii informează că România se va confrunta cu un fenomen meteo extrem: seceta pedologică puternică, ce se va menţine, în perioada 1 – 7 octombrie, în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, dar şi în cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, acolo unde conţinutul de umiditate va prezenta valori deosebit de scăzute.

„În stratul de sol 0-20 cm ogor, rezerva de umiditate se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime pe suprafeţe agricole extinse din Moldova şi Transilvania, local în nordul, nord-vestul, vestul şi sudul Munteniei, izolat nord-estul Banatului. Conţinutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), în Maramureş, Crişana, Oltenia şi Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului şi Munteniei, local în sudul, centrul şi izolat estul Moldovei, centrul şi estul Transilvaniei”, menţionează specialiştii ANM.

În România se răcește vremea considerabil

La noi în țară, în perioada următoare se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute în anumite zone, iar la munte este posibil să ningă, pe creste. De asemenea, meteorologii informează că pe lângă temperaturile scăzute, în România se vor înregistra ploi în perioada următoare, mai ales în zonele de deal și câmpie.

 

Adauga un comentariu